Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Opinió grups municipals: setembre - octubre 2021

Opinió grups municipals: setembre - octubre 2021

 

La força de la gent

Unes hores després de les pluges torrencials de l’1 de setembre ja es podia veure pels carrers d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja gent organitzada treballant per a treure aigua i netejar. L’endemà, de bon matí, el pavelló esportiu de les Cases es va convertir en el Punt de Coordinació de voluntaris ocasionals, Platja gent organitzada treballant per a treure aigua i netejar. L’endemà, de bon matí, el pavelló esportiu de les Cases es va convertir en el Punt de Coordinació de voluntaris ocasionals, l’operatiu organitzat per l’Ajuntament d’Alcanar conjuntament amb Protecció Civil i Creu Roja.
 
En aquest punt de Coordinació s’organitzava el voluntariat i les diferents associacions de protecció civil i es destinava els escamots als diferents llocs per a fer els treballs. També va ser el punt d’avituallament, de suport psico-social i de recollida de material que aportaven veïns i veïnes, comerços locals i diferents ajuntaments davant la crida del nostre consistori. El punt de descans es trobava al pavelló d’Alcanar.
 
Van ser uns dies molt intensos a nivell físic, emocional i psicològic, tothom va treballar d’una manera titànica! La crida de voluntaris i voluntàries va reunir més de 500 persones durant el cap de setmana posterior a la catàstrofe. Això diu molt! Amb gent d’arreu del país i més de 50 agents de protecció civil de diferents associacions. Bombers, Policia Local, Brigada Municipal, serveis tècnics del consistori, molts ajuntaments i... tot el poble d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja van treballar sense parar. Perquè sabíem que no pararíem fins a recuperar el nostre POBLE! Moltes gràcies a tots i a totes.
 
A mitjans setembre ens vam poder retrobar de nou amb la ciutadania a les tres assemblees que es van realitzar als diferents nuclis urbans. Obertes a tothom, vam tractar qüestions sobre els aiguats soferts l’1S. Es van recollir les opinions i propostes veïnals per poder avançar i fer-ho conjuntament. També vam poder escoltar les necessitats de les persones afectades a les oficines d’atenció ciutadana que vam activar. Un agraïment també als representants del Consorci de compensació d’assegurances i al Col•legi d’advocats i advocades de Tortosa, per l’acompanyament i assessorament.
 
Davant els desastres sempre hi ha esperança! Fa uns dies es va donar a conèixer la plataforma #Monsortirem, formada per la societat civil, persones d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, que ha nascut per a canalitzar recursos per a la tornada a la normalitat.
Que grans que sou, gràcies per unir-vos i per ajudar a canalitzar tota la solidaritat que rep el poble. Sempre al vostre costat, seguim!
 

----------------------

Relleu en el grup municipal de la CUP Alcanar - les Cases. Andreu Carapuig substituirà a Xavi Queralt.

És indispensable començar aquest comunicat agraint la tasca de Xavi Queralt Queralt com a regidor i portaveu del grup municipal de la CUP a l’ajuntament d’Alcanar. Han estat més de sis anys de faena i de compromís. Un període intens i esgotador i que acaba amb el relleu de Xavi per motius personals. A Xavi cal agrair-li també un fet importantíssim: la seua disposició a fer el pas necessari el febrer del 2015 per tal d’encapçalar la llista electoral d’aquell mes de maig.

Per a la CUP aquest relleu entra dins de la normalitat i no esdevé cap trasbals, la nostra idiosincràsia fa que diàriament els membres del grup municipal treballen conjuntament amb l’assemblea local, d’aquesta manera, s’estableix un relleu planer. La tasca de representació institucional és una més i en cap cas és l’objectiu o la finalitat dels diversos membres de l’assemblea. De fet, entenem la política institucional de forma horitzontal, i el relleu, on tothom assumisca la responsabilitat col•lectiva, és una eina que empodera tota l’assemblea.

Finalment, Andreu Carapuig Fora, qui anava tercer en la llista electoral del maig del 2019, serà el relleu de Xavi en el grup municipal. Mentrestant, la tasca de portaveu la mantindrà Èrica Bel Queralt, qui ja l’ha assumit en els darrers plens.

En l’àmbit polític Andreu Carapuig és membre de la Mesa Territorial de la CUP Terres de l’Ebre des de fa 2 anys i a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya ocupà el lloc número 12 per la demarcació de Tarragona. És afiliat al sindicat de classe COS i ha format part del SEPC de la Universitat de Lleida i va ser portaveu d’Arran el Sénia. Compaginarà la seua tasca com a regidor a l’Ajuntament d’Alcanar amb la seua actual faena com a gestor cultural defensant la llengua, la cultura i l’educació pública. A més, està vinculat des de ben menut a l’esport local i a les lluites socials, ecologistes i moviments de base.

Assemblea Local CUP Alcanar – les Cases

Octubre de 2021

Alcanar i les Cases, el Sénia, Països Catalans

 

 -----------------------

El passat 1 de setembre es pot dir que començàvem un nou curs polític a la nostra localitat, on se’ns presentaven grans reptes de cara a aquesta segona part de legislatura i on teníem la mirada posada en la consolidació de les nostres propostes presentades i acceptades als passats pressupostos del 2020 i 21. I ara tot queda una mica a l’aire, a la voluntat d’un equip de govern en majoria que haurà de fer front al seu programa de mandat i a les grans destrosses i danys causats pels aiguats del primer de setembre.
 
Han estat moltíssims els danys provocats per aquestes fortes pluges als tres nuclis de població del nostre poble així com a un bon grapat de cases aïllades, com també una vegada més, als nostres camins i finques, on si d’entrada ja es preveia un any complicat per a la nostra agricultura, aquest fet encara ho pot agreujar més.
 
Des del nostre grup municipal volem ficar en relleu i agrair de forma sincera a tots els cossos d’emergències i voluntaris, però sobretot aquelles persones que de forma anònima van arriscar la seva integritat física per socórrer o simplement acompanyar des de la distància a tots aquells que fruit de la gran avinguda d’aigua es van veure sorpresos i atrapats en les seves cases, llocs de treball o dins dels seus vehicles en carrers i camins. Possiblement gràcies a ells, no haguérem de lamentar més enllà de danys materials.
 
Ara davant l’adversitat, tenim dipositades les esperances de recuperar econòmicament allò perdut en el Real Decret 307/2005 del 18 de març, en el Consorci d’asseguradores i en les ajudes de les administracions catalanes per tal de minimitzar les pèrdues del que no se’n facin càrrec les ajudes estatals.
 
També esperem del nostre ajuntament i així ho demanarem, que obri una partida d’ajudes directes a totes aquelles famílies que ho han perdut, per tal que se’ls pugui cobrir totes aquelles necessites més bàsiques com electrodomèstics, calefacció etc... Com administració més propera a la ciutadania, es té el deure de procurar no deixar desatès a ningú.
 
Ens haguera agradat en aquest article donar el nostre punt de vista sobre els fets més rellevants al nostre municipi aquest estiu com ara la nova ordenació de mobilitat al nucli urbà de les Cases, la gestió de les festes d’Agost o el controvertit tema de la campanya de control de velocitat, però el viscut ens obliga al fet que no en parlem ara i potser ho farem més endavant.
 
 

-----------------------

 

A causa de la tempesta del passat dia 1 de setembre, el Grup Municipal Desperta’t volem donar el nostre suport a totes les persones afectades per aquest fenomen tan excepcional i destructiu al mateix temps.

Al mateix temps volem agrair a tots els estaments , cossos de seguretat i voluntaris que han col•laborat en les tasques d’ajuda i recuperació de les zones afectades.

També volem donar un toc d’atenció al nostre equip de govern, per a que d’una vegada per totes, es posí mans a l’obra i comenci a ficar solucions a aquest problema que cada vegada que plou ens té amb el cor a la mà. Sabem que són obres complicades d’executar i que tenen un cost econòmic important, però de fet qui té que assumir el cost és el mateix contribuent, són obres que no tenen un color polític, són obres de necessitat i urgents tant a Alcanar, a Les Cases d’Alcanar o Alcanar Platja. Han estat obres reivindicades durant molt de temps per als veïns dels diferents carrers afectats, ara és l’hora de ficar-nos les piles i redactar un projecte que porti a cap totes aquestes obres, ja no sols perquè són necessàries, sinó per a que en un futur no pugui haver-hi alguna desgràcia personal, cosa que dins de la desgràcia d’aquesta situació hem de celebrar per no haver-ne tingut cap.

Ara és l’hora d’estar alerta, i començar les obres que ja estan previstes i que són part d’aquest problema, com el Pla Parcial dels Codonyers, un projecte necessari, ja que afecta un lloc molt transitat i sobretot és la zona escolar on cada dia passen milers de persones, i que en dies de pluja es forma un caos impressionant, en el perill que això comporta.

El nostre grup estarà al costat de l’equip de govern per tot el que puguem aportar per solucionar aquesta situació.

 

-----------------------

 AMB COR DE DONA.
Arribats a aquest punt, dedicaré aquest espai per parlar en primera persona, amb el cor a la mà, amb cor de dona tal com presentava la meva candidatura ara fa quasi dos anys i mig.
 
Quan pensàvem que la pandèmia havia sigut el pitjor moment de la nostra vida, ens arriba l’aiguat de l’1 de setembre i com a regidora del meu poble, la història es repeteix. Va ser impossible posar-me en contacte amb l’alcalde, i no em val que els telèfons no anaven, perquè això només van ser unes hores. La primera trucada que m’arribava quan els telèfons donaven un mica de línia va ser la del nostre primer secretari a les Terres de l’Ebre, Manel de la Vega, i li seguien, el Diputat Joan Castor, el subdelegat del Govern Joan Sabaté i el cap de l’oposició al govern de Catalunya, Salvador Illa, preocupant-se per com estàvem i oferint-se a ajudar amb tot el que necessitem. Després ja van anar arribant trucades de companys i companyes socialistes de tot arreu, familiars, amics i amigues de fora, als que estaré eternament agraïda per suport i l’escalf tan necessari en aquell moment. I mentrestant, ja m’havia arribat un comentari que obrien el pavelló poliesportiu per a les persones que s’havien quedat sense lloc on dormir. No vaig esperar ni un segon a casa, ni esperar a confirmar el comentari, vaig agafar el cotxe i em vaig plantar al pavelló, amb tota la sort de què encara no havia arribat cap membre de l’equip de govern i se’m va passar tota la informació de tot el que havien preparat per a poder assistir a la gent. L’única informació que vaig tenir durant tots aquells dies. Els dies que van succeir a aquest, vaig anar combinant la feina política, amb la que em sortia del cor. Ambdues d’igual importància, inclús va haver dies dels dos tipus, ajudava a treure voluminosos amb la brigada de Masdenverge fins a les 6 de la tarda, i a les 8 tenia ple al Consell Comarcal. Però sense cap dubte, em quedo amb les que em van sortir del cor, perquè aquesta vegada no ens van poder retenir dins de casa i tot i no tindre’ns en compte per a res a cap membre de l’oposició, ni cap tipus d’informació almenys per respecte a la gent que representem, en silenci, com les formiguetes, vam anar fent la feina que ens tocava. Aquesta vegada em quedo amb les llagues a les mans, amb l’harmonia que es respirava juntament amb els voluntaris de Barcelona, Càlig i Ulldecona amb els que vaig compartir una experiència que mai oblidaré, em quedo amb el cansament aquest que et surt quan pares i sospires... i dorms amb la consciència tranquil•la d’haver pogut ajudar. Aquesta vegada vull donar les gràcies a tota la gent que ho va deixar tot per venir a pegar un cop de mà, però sobretot, vull donar les meves més sinceres i personals gràcies a la gent que em va deixar ajudar! I a tots els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi, per al que necessiteu, estem aquí! Gràcies per tot!
 
Neus Sancho.