Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Opinió grups municipals: novembre 2021

Opinió grups municipals: novembre 2021

 

Els grans herois: la gent gran del municipi
El diumenge, 24 d'octubre, després de molt temps, es van reprendre les activitats relacionades amb la gent gran.
 
L'obertura del local de l'Associació de l'Esplai de la Gent Gran i les tardes de ball al Centre Cívic, per part de l'Associació de Pensionistes, Jubilats i Protectors d’Alcanar, així com el Casal de Jubilats de les Cases és un pas més cap a la normalitat, fet que ens genera una gran alegria. Tots tres són llocs importants de retrobament on poden gaudir d'estones de tertúlia, ball i festa, deixant enrere els dies llargs de confinament.
 
Amb la voluntat de fer durables i permanents aquests espais de trobada, des de l’equip de govern estem fent gestions per a poder llogar, amb opció de compra, el local de l’esplai de la gent gran d’Alcanar. Esperem poder anunciar, molt prompte, que el contracte ja és una realitat.
 
Tot i que sovint escoltem que la gent gran són ‘el col•lectiu més vulnerable’, davant la situació que hem viscut aquest darrer any i mig han demostrat tot el contrari. Són un pilar per a nosaltres, els i les seues descendents i, per tant, per a tot poble, perquè tenen la saviesa que ens ensenya a entendre millor el nostre passat i ens donen força per a mirar el futur.
 
Els iaios i iaies d'avui tenen un paper important en les dinàmiques familiars. Sense ells i elles la nostra vida no seria tan fàcil, ja que cuiden els nostres fills i filles amb una vocació infinita, deixant de banda, en mols casos, els seus interessos. Hem d’admetre que tenen una connexió especial amb els nets i un rol diferent que els fa ser molt rellevants.
 
Sentim absolut agraïment per la paciència i responsabilitat que han demostrat tenir durant la pandèmia i que segueixen demostrant, ja que la seua capacitat d'adaptació és d'admirar.
 
Gràcies per tots els esforços que esteu fent, per tots els moments viscuts, i per convertir-vos en grans mestres i exemples a seguir. Ara us mereixeu una mica de distracció i de companyonia amb els vostres iguals.
 
 

----------------------

El ple: l’eina imprescindible del poble

Des de l’assemblea local de la CUP Alcanar – Les Cases denunciem que el govern d’ERC a l’Ajuntament d’Alcanar incompleix de nou – ja que no és un fet novedós des de que la CUP està dins l’Ajuntament –  l’article 46.2.a) de la Llei 7/85, de 2 d’abril i l’article 98.a) del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya (TRLMRLC)  ja que no convoca com a mínim, una sessió de ple ordinari dintre del període de 2 mesos tal com està estipulat. Cal recordar que la darrera sessió de ple ordinari es va realitzar el passat dijous 27 de maig.

Alcanar és un municipi d’entre 5.001 habitants i 20.000 habitants per tant, tenint en compte la normativa anteriorment esmentada, s’ha de celebrar un ple ordinari com a mínim cada dos mesos. També, així es va aprovar durant el primer ple de la legislatura 2019/2023 datat del 15 de juny del 2019.

En canvi, el govern d’ERC a l’Ajuntament d’Alcanar sí que ha convocat plens extraordinaris telemàtics com el del 22 de juliol amb només dos punts (Proposta de la regidoria de Festes, d’aprovació del quadrant d’horaris d’actes taurins de les Festes d’Agost 2021 de les Cases d’Alcanar i Proposta regidoria de Turisme aprovació pròrroga qualificació zona turística horaris comercials ) i on no hi va haver-hi precs, ni preguntes i l’oposició no va poder presentar mocions. 

També, destaquem el ple extraordinari telemàtic del 26 d’agost on se van tractar, entre d’altres, mocions endarrerides del maig de 2021 i on per sorpresa del Grup Municipal de la CUP es van fer esmenes per part del Govern Local al mateix ple, enlloc d’haver-les fet entre els mesos de maig i agost, fet que reflexa una falta democràtica i manca de voluntat d’arribar a acords amb els grups de l’oposició. 

A més, també volem denunciar que la ciutadania no pot accedir a actes d’alguns d’estos plens. Fet que agreuja, una vegada més,  la manca de transparència de l’Ajuntament d’Alcanar. Des de la CUP afirmem que la transparència s’exerceix i no només se proclama deixant-la en paraules buides i sense cap tipus de sentit.   

El ple ordinari és l’eina institucional que tenim per fer escoltar la nostra veu i exposar el nostre treball. És per això, que l’assemblea local de la CUP Alcanar – Les Cases demanem al govern d’ERC que deixe d’incomplir la normativa vigent.

Assemblea local CUP Alcanar – les Cases

Novembre de 2021

Alcanar i les Cases, el Sénia, Països Catalans

 

 -----------------------

Encetem aquestes línies de l'article més o menys on les vam deixar el mes passat, en la reflexió de tots aquells temes que se'ns van quedant pendent a conseqüència del dia a dia i la seva rabiosa actualitat que avança sense esperar res ni a ningú.
 
Quan a poc a poc anem tornant a alguna cosa semblant a la normalitat, se'ns van anunciant diferents ajudes amb diferent origen de les administracions públiques que ajudaran a restablir el malmès,  trobem a faltar un seguit de valoracions sobre alguns temes pendents per part de l'òrgan impulsor, com ara  les conclusions de l'aplicació de l'ordenació de mobilitat al nucli urbà de Les Cases, on es va començar la campanya amb unes directrius i es va acabar amb unes altres. També trobem a faltar una valoració de la confecció i desenvolupament de les primeres festes organitzades dins l'esfera Covid com van ser les del passat mes d'agost a Les Cases i de les festes del Remei el passat mes d'octubre, on creiem que hi ha bastants matisos a debatre, tot i que som conscients de la dificultat que havia degut a les circumstàncies.
 
Una altra temàtica que hauria de ser trending topic (tema del moment) al nostre ajuntament seria com evoluciona el projecte dels codonyers on sembla ser, que per sèptima vegada ha quedat enrocat una altra vegada. I així seguiríem amb uns quants temes més, però per l'espai limitat i acotat que tenim no ens podem estendre en excés.
 
Tot en si ens porta a pensar que hem caigut a les urpes del govern del S.A.P.O., on fent un abús de la seva majoria no distingeix entre el moralment correcte i el bon tracte, com en altres articles ja hem denunciat.
 
El govern de la SUPÈRBIA, en sentir-se superior o millor que la resta, provocant refús i distància amb els altres.
 
El govern de l'ARROGÀNCIA, és l'actitud que té una mala autoestima inflada, creu tenir més drets i privilegis que els altres.
 
El govern de la PREPOTÈNCIA, és l'actitud de qui vol imposar el seu poder sobre la resta i treure'n un profit.
 
El govern de l'OBSTINACIÓ, és aquella postura tossuda, la que sempre es tanca en la seva opinió sense atendre les opinions dels altres.
 
Des del nostre grup ens voldríem equivocar i que tot plegat fos un simple miratge, però malauradament cada dia tenim més raons per pensar que el S.A.P.O. està instal•lat entre nosaltres. 
 
 

-----------------------

 

Novament hem perdut un altre tren, seguim veient passant les empreses per davant nostre i no tenim la capacitat de posar el dit com si es tractés d'un autoestopista per fer atura al nostre municipi cap empresa que ens pugui obrir camí per a una diversificació del nostre teixit empresarial.

Fa uns dies veiem com al polígon industrial de Tortosa, Catalunya Sud, una empresa d'origen austríac, invertirà uns 200 milions d'euros, en una nova planta de taulers d'aglomerat de fusta, i crearà més de 200 llocs de treball directes i entre 900 i 1800 d'indirectes, en la possibilitat d'abastir empreses del moble del nostre territori i del país valencià.

Podem pensar que Tortosa no es Alcanar, que és un municipi molt més gran que el nostre, però podem tindre les mateixes oportunitats que ells si ens menegem, s'ha de ficar en marxa d'una vegada per totes el polígon de "Els Campets". Fa massa anys que s'està parlant i s'ha dit moltes vegades però no s'ha fet res.

Ara el problema és la llum, que s'ha de portar des de molt lluny, en lo cost que això comporta, fa uns anys vam tindre el mateix problema i se va poder solucionar, per què ara no? Quan se va fer la Cooperativa d'Alcanar, situada vora riu sénia a pocs metres del polígon del Campets la llum la van portar des de la part de Vinaròs a la comunitat valenciana, per què no se fa un estudi de la viabilitat i de la situació actual i s'intenta d'una vegada per totes ficar en marxa el nostre polígon?, estem en un moment molt delicat estem deixant anar els nostres talents, en poc temps ens quedarem baix mínims i hem de ser realistes s'ha de canviar i hem d'evolucionar com ho han fet alguns municipis de les nostres terres hem de ser valents i apostar per la diversificació econòmica, utilitzant tots els recursos que tenim al nostre abast i no deixar perdre cap oportunitat, tenim moltes possibilitats d'èxit si afrontem les coses com som, el caràcter treballador i emprenedor canareu ha de DESPERTAR.

Tenim 14 kilòmetres de costa i tres nuclis de població importants tenim tots els ingredients per poder tirar endavant esta situació, però per això hem de caminar junts per un objectiu comú, Alcanar.

 

-----------------------

 PROU VIOLÈNCIA MASCLISTA JA!
El passat 31 d’octubre una jove de 16 anys va ser brutalment agredida, violada i vexada a Igualada quan tornava a casa. Els i les socialistes expressem la nostra indignació i rebuig davant aquests fets. La violència masclista és una xacra contra la qual hem de lluitar. Tant a l’espai públic com privat, tant per part de la parella, com l’exparella, com coneguts, com desconeguts. És inadmissible totalment. Les dones som ciutadanes lliures. Lliures de sortir al carrer a l’hora que vulguem, amb qui vulguem i com vulguem sense que això suposi cap tipus de perill per a la nostra integritat. Lliures per viure, i volem viure segures.
 
Des del 2003, han estat assassinades 1.117 dones i 44 infants. Des del 2019, a Espanya s’han interposat 1.743.680 denúncies per violència de gènere i 452.095 ordres de protecció. Segons l’Observatori de la Igualtat de Gènere de l’Institut Català de les Dones, l’any 2019 es van registrar 1.899 delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual, produint-se un increment del 13,2% respecte a l’any anterior. L’edat més freqüent de les víctimes de delicte contra la llibertat i la indemnitat sexual va ser d’entre els 11 i els 20 anys i dels agressors entre 21 a 30.
Cadascuna de les dones violentades evidencia que vivim en un sistema masclista i patriarcal que limita la ciutadania plena a les dones. Les dones són, som, ciutadanes de ple dret i tenim dret a viure la nostra vida lliurement sense que s’exerceixi contra nosaltres cap tipus de violència pel fet de ser dones.
 
Els i les socialistes som feministes i reafirmem el nostre compromís amb el feminisme, i en la lluita contra la violència masclista i amb la igualtat efectiva entre dones i homes. Només una societat en la qual les dones no pateixen violència per ser dones pot ser considerada completament lliure, només una democràcia lliure de violència masclista és una democràcia plena! 


Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar