Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Opinió grups municipals, juliol-agost 2019

Opinió grups municipals, juliol-agost 2019

 

 Punts lila... parlem-ne!

Quan parlem de punts lila, referents lila, braçalets lila, ens ve al cap una pregunta: el perquè de tot plegat. I llavors, inevitablement, pensem: tant de bo no fos necessari.
Estem davant d'un tema complex, molt sensible, i alhora actual i lligat als nostres espais d´oci.

Quan sortim de festa, volem passar-ho bé, evidentment, però si preguntem a bona part de les dones, ens trobarem que moltes, en algun moment de la nostra vida, ens hem sentit assetjades per algun home: insistència davant del "no", comentaris sobre el seu cos. I algunes, també, han estat víctimes d'alguna agressió sexual, en alguna de les seues formes, mentre l'únic que volien era gaudir d'una estona de festa.

Hem dit PROU! Evidentment, cal actuar, i s'ha de fer des d'un doble vessant. Per una banda, és urgent, necessari i imprescindible fer-ne moltíssima pedagogia. S'ha de treballar des de les escoles, els instituts, i a tots els nivells formatius i amb tots els col•lectius, per eradicar les agressions i assetjaments sexuals, per acabar amb la violència sexista. El fet de ser dona o LGTBI no ens ha de fer sentir vulnerables, i en aquest moment, lamentablement, és així. Per això cal treballar-ho des de menuts, els pares i els docents tenim l'obligació i la necessitat d'educar inculcant el valor de la llibertat. Però no és una tasca dirigida al jovent únicament; a tots els nivells, a totes les edats, amb tots els col•lectius, cal molta pedagogia per a poder acabar realment amb aquesta xacra social. Des del nostre equip de govern apostem per formacions i tallers encaminats a fer-ne pedagogia.

Per altra banda, mentre existisquen aquestes accions, caldrà que a les nostres nits de festa, hi haja els referents lila; davant un assetjament o una agressió sexual, NO ESTEM SOLES. Podem dirigir-nos a qualsevol de les persones que porten un braçalet lila: tindrem l'acompanyament i la informació.

Hem fet campanya als establiments i comerços, buscant la seua implicació, amb cartells de color ben lila, per tal que a tothom li arribe el nostre missatge: VOLEM UN MUNICIPI LLIURE D'AGRESSIONS I ASSETJAMENTS SEXUALS.

Apostem per la formació; tenim dos tècnics de l'Ajuntament i una regidora formats específicament en punts lila; tot l'equip de govern format en sensibilització en igualtat de gènere, apostem per empreses de seguretat amb personal format. I seguirem treballant.

Tant de bo un dia puguem parlar-vos del lila com un color, i que la seua relació amb les violències sexuals siga només un record del passat.

----------------------

 #LaCUPésBenestarAnimal

En plena campanya electoral i a través de la premsa, ens vam assabentar que la regidoria de Salut havia decidit rescindir el contracte amb SEPROANIMAL (Corralet), l’empresa encarregada del servei de recollida d’animals al nostre municipi.

Aquest acord es va adoptar en la Junta de Govern local del 23 de maig, una setmana abans que acabes la pròrroga del contracte:

“PRIMER. RESCINDIR el contracte subscrit amb SERPROANIMAL SL, de Vinaròs,per a la prestació del servei de recollida d’animals al municipi d’Alcanar, amb efectes de data 31/05/2019, per no desitjar la seva continuïtat.”

Des de l’Assemblea local de la CUP Alcanar - Les Cases no estàvem d’acord que aquest servei estigues gestionat per Corralet, així ho hem denunciat en diverses vegades. Però per poder arribar a rescindir el contracte amb èxit i que es pogués gestionar la recollida d'animals per una protectora sense que aquesta es veies abocada al col·lapse, durant el passat mandat s'hauria d'haver començat a treballar amb la tinença responsable d'animals, dotant a la policia local d'un lector de xip, sancionant als propietaris que no tinguessin als animals identificats i fent complir altres aspectes bàsics de la Llei Catalana de Protecció Animal.

I ens fem una sèrie de preguntes: Que passa amb els animals recollits al nostre municipi per Corralet abans del 31 de maig de 2019?

El govern local d’ERC acorda rescindir un contracte set dies abans del seu venciment sense tenir una alternativa al mateix?
Qui presta actualment el servei de recollida dels animals al nostre municipi?

#LaCUPésBenestarAnimal

 -----------------------

+ majoria absoluta, - govern eficient

Ja dèiem la legislatura anterior que les majories absolutes no són bones, però en els pocs dies que portem d'aquesta legislatura, amb una majoria encara més gran, tot segueix igual o pitjor....

* Realitzen la poda dels arbres en plena temporada turística.

* Instal•lació inadequada dels nous contenidors en campanya turística.

* La rotonda de les Cases en ple estiu, molestant a turistes i ciutadans del nostre municipi.

* L'aire condicionat del centre cívic amb deficiències i a 45 dies de Quinquennals.

* Els pàrquings de les Cases fets un desastre, amb poca capacitat i mal condicionats.

* Dutxes de les platges sense funcionar.

* El sostre del pavelló amb goteres de fa quasi 1 any i a 30 dies de l'inici de les activitats esportives.

*Manteniment de la via pública deficitari als 3 nuclis.

*....

Ara la gent es queixa, però recordem que tenim el que el poble ha votat!

----------------------Escrit revista juliol - agost 

De moment continuem igual, només quan es presenten queixes/incidències a les xarxes socials com el facebook, el govern municipal actua i per a nosaltres actua tard i malament. Exemple? El mal estat del camí de Virol! en data del 19 de juny de 2019, vam presentar una instància oficial denunciant el mal estat del camí i el greu perill que comportava (millor dit encara comporta) per als usuaris, posant de manifest que aquest mal estat no era de feia uns dies, ni d'uns mesos ni d'un any, a més a més s'instava a estudiar la possibilitat d'eixamplament del mateix oferint-mos a participar-hi activament. El silenci com a resposta oficial. Només quan vam publicar les fotografies i les instàncies al facebook van córrer a tapar quatre forats, aquesta és la solució? Penseu per vosaltres mateixos.

Antoni Castro

-----------------------

 LA MOSCA NEGRA

La plaga de la mosca negra va aparèixer a les Terres de l'Ebre, l'estiu de 2005. La mosca negra té un radi d'actuació d'uns 50 km des del lloc on neixen, això fa que any rere any estengui la seva presència a una zona geogràfica més àmplia si no es fa una important tasca preventiva amb tractament de les aigües on cria les seves larves.

Durant les diferents reunions mantingudes al llarg d'aquests anys, els tècnics han explicat i recordat que aquesta plaga és difícil d'eradicar, però que es pot tractar amb antelació. Al llarg d'aquests darrers quatre anys, hem reclamat al govern de la Generalitat que garanteixi els pressupostos necessaris per fer-hi front. L'any passat  en una moció a través del Consell Comarcal del Baix Ebre es va demanar que es creés una comissió de seguiment. Tot van ser compromisos per part de la Generalitat, però a principi d'aquest 2019 ni s'havia signat el conveni ni s'havia autoritzat cap despesa al COPATE, que en no tenir conveni, no tenia competències per controlar la mosca negra.

La mosca negra afecta l'activitat agrícola, el turisme i la salut. I això no es pot permetre de cap de les maneres. Perquè no es pot improvisar amb la vida de les persones. S'han de tenir clares quines són les prioritats. Reclamen d'una vegada per totes que les Terres de l'Ebre tinguin els mateixos drets que la resta dels territoris del país, que el govern de la Generalitat atengui les necessitats del sud de Catalunya.

Per això, al pròxim ple, els socialistes presentarem una moció per exigir  a la Generalitat que compleixi el conveni amb el COPATE per garantir que l'any vinent no es torni a produir l'error d'aquests darrers anys i que l'inici de la primavera no sigui de nou un infern per a la gent que vivim a les Terres de l’Ebre.

La salut de les persones i el seu benestar són fonamentals per a nosaltres!

-----------------------

 Articles d'opinió de mesos anteriors