Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Opinió grups municipals: febrer 2021

Opinió grups municipals: febrer 2021

14 F: QUAN HI PARTICIPA UNA JUSTICIA POLITITZADA

El 14 de febrer serà recordat per moltes catalanes i catalans per la sorprenent irrupció sense capes encobertes de la justícia en l’àmbit estrictament polític, i és que la decisió del TSJC sobre les eleccions del 14F va agafar per sorpresa a tothom, govern i oposició. 

Perdó, a tots no, a quasi tots. Perquè al PSCOE ja li anava bé, de fet organitzacions i perfils vinculats a la candidatura del no capità Salvador Illa (normalment hauria de ser l’últim en abandonar el vaixell, i ha sigut dels primers), són les que han fet d’activador i d’enllaç entre la justícia i la política. 

Aquesta entrada “per tot lo alt” de la justícia en l’àmbit polític ha arrasat pel camí a la salut, silenciant totes les veus d’especialistes i epidemiòlegs que ho veuen com una autèntica bogeria. Però i què? Aquí per damunt de tot està i estarà la pàtria, el “territorio” i la bandera, quan  ha quedat ben demostrat que de res serveixen ni serviran per descongestionar les ucis, els hospitals, ni minimitzar els devastadors efectes de la pandèmia per la Covid-19. Però ha quedat clar, per si hi havia dubtes que “lo importante es lo importante”.

Davant d’aquest atac des d’Esquerra Republicana ens refermem amb el compromís de seguir sent útils al poble, treballant i posant més recursos al servei de les persones. Són moments de màxima dificultat, però nosaltres hi serem, com hi hem estat sempre per servir a la ciutadania.

És la nostra raó de ser, i som així, persones de confiança: ajudar a la gent d’aquest país i oferir-li un futur millor, és l’essència de la nostra lluita. Tenim el convenciment que la millor manera és amb una República Catalana per a tothom, amb el benestar i el servei a les persones, com a eixos bàsics.

I per més pals que ens posin, on hi hagi urnes, ens trobaran! Perquè som demòcrates i les urnes no ens fan por, mai ens han fet por, ans al contrari, són l’arma, l’eina i l’autèntic valedor del que s’ha fet i del que fem. I insistirem tantes vegades com faci falta, perquè tenim clar que la independència no és un fi per ella mateixa, no ha de ser un sac buit ni un titular, sinó una eina que ens ha de servir per millorar la vida de les persones del nostre estimat poble, es digui Alcanar o Catalunya, que en definitiva és estar al costat de les persones.

 

----------------------

El reconeixement públic del dol gestacional i perinatal al nostre municipi

El nostre municipi serà un dels primers de les Terres de l’Ebre que done un reconeixement públic al dol gestacional i perinatal.

 Es calcula que entre el 15 i  20% dels embarassos s'interromp involuntàriament abans de la seua fi amb el dolor per a les famílies que això comporta. El dol gestacional i el dol perinatal tenen a veure amb aquelles pèrdues que es donen durant l’embaràs o el moment al voltant del naixement. A aquest tipus de dol se l’anomena “dol no reconegut” perquè sovint se l’infravalora i no es té en compte el dolor que poden patir les persones que conviuen amb l’absència d’un nadó que no ha nascut amb vida o que ha mort al cap de poc de nàixer. 

 Tot i afectar centenars de famílies cada any al nostre país, està invisibilitzat perquè la consciència de l’entorn social sobre esta temàtica és mínima. De fet, el dol gestacional i perinatal se silencia com a conseqüència de la suma dels tabús de la maternitat i el de la mort d’una criatura.  Així doncs, cal ajudar a crear consciència, visualitzar aquestes pèrdues i fer que es reconeguen. La consciència de l’entorn social és molt important perquè les mares, els pares i les famílies puguen obtenir el reconeixement necessari per a poder elaborar el dol i aprendre a conviure amb la pèrdua d’un bebè que ha mort abans de nàixer o que ha tingut una mort quasi immediata al seu naixement. 

Per això des de la CUP Alcanar - les Cases hem proposat al plenari, amb l’adhesió de la resta de grups municipals, la creació d’un espai de suport i confort per a aquelles persones que han patit una pèrdua gestacional i perinatal. 

Creiem que és una manera de mostrar que això passa, que són processos que poden causar molt dolor a aquelles persones que han patit una pèrdua d’este tipus i que és important donar un reconeixement públic a estes persones que viuen amb l’absència d’un nadó que no ha nascut amb vida o ha mort al poc de nàixer. Visibilitzar una maternitat real, la violència obstètrica, la infertilitat, la lactància materna i les pèrdues gestacionals i perinatals ha de ser una de les prioritats de l’agenda del feminisme del segle XXI.

 Des de la CUP Alcanar - les Cases ens implicarem per tal que este espai siga una realitat tan aviat com siga possible, col·laborarem amb col·lectius que treballen sobre el dol gestacional i perinatal per definir i concretar quina seria la millor manera d’expressar este reconeixement en l’espai escollit i, evidentment, donarem suport a aquelles entitats que puguen sorgir al poble destinades a millorar la gestió del dol gestacional i perinatal. No podem esquivar una qüestió que afecta tantes persones perquè molt probablement  una de les mancances que troben és tenir un acompanyament, un lloc prop de casa on poder compartir amb altres famílies experiències i emocions viscudes arran d’estes pèrdues.

 

 -----------------------

Cooperació & confrontació

Blanc o negre? dreta o esquerra? dalt o baix?....i així fins a l’infinit. Actualment i malauradament cada cop més, els conflictes són inevitables, formen part de la vida social i marquen l’esdevenir de moltes coses que ens envolten.

El problema no és que hi hagin conflictes, perquè si no hi haguessin problemes, no buscaríem i obtindríem solucions. El problema és que en la vida social i en la política municipal, així com en altres àmbits territorials, la confrontació s’acabi enquistant i interioritzant en el si d’una comunitat.

Quan els enfrontaments impregnen tot el teixit social, aquest es desintegra. És per això que quan els conflictes són molt forts i prolongats en el temps, al costat de les polítiques de confrontació ha d’haver-hi polítiques de diàleg i cooperació que compensin les tensions.

Al nostre grup municipal vivim en l’anhel de conviure en més polítiques de diàleg i cooperació, i en aquest sentit hem donat passos i hem fet accions per materialitzar-ho. Mostra d’això, ho trobem en els passats pressupostos municipals, on vam treballar conjuntament amb l’equip de govern, i on vam introduir propostes únicament nostres i d’altres compartides o treballades amb ells.

Les polítiques rabioses i de confrontació l’únic objectiu que aconsegueixen és dividir la societat entre bons i dolents, on el més perjudicat sempre acaba sent el poble. 

És per això, que la nostra formació seguirà apostant pel diàleg i la cooperació per aquests nous pressupostos del 2021, tan importants i transcendents, on s’hauran de tenir presents moltes necessitats socials i econòmiques de la nostra gent. Aquesta mà estesa l’oferirem sempre que se’ns tingui en compte i se’ns correspongui amb els acords presos. No ho entenem d’una altra manera. Així que, estem a l’espera de veure com són rebudes les  nostres propostes i punts de vista i si hem estat correspostos satisfactòriament en les propostes de l’exercici passat.


-----------------------

Amb motiu de les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, el Grup Municipal  DESPERTA'T, hem decidit presentar-nos en coalició amb la resta de grups independents del territori: Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Sant Jaume, Camarles, Roquetes, Tortosa, Aldea i Santa Bàrbara, són alguns dels municipis que formen part d'aquesta gran coalició SOM TERRES DE L'EBRE.

No cal parlar de les mancances que tenim al nostre territori, que són moltíssimes, des de fa molts d'anys. Les Terres de l'Ebre han estat les grans marginades de tot el territori català, i sobretot del territori espanyol. Per tant, els objectius d'aquest grup és portar a cap la consolidació i la unificació del nostre territori, enfront de totes les administracions, i sobretot de forma directa a la Generalitat de Catalunya i des de casa nostra. Hem de demostrar que som una terra ferma, una terra que sap el que vol, una terra que vol defensar  la qualitat del nostre territori, portant un equilibri en vers a les altres comarques del territori català.

Cada població té unes característiques diferents, una forma de viure, de sentir, de treballar, de beure les coses des del seu punt de vista local. El medi ambient, un turisme de qualitat, valors socials, econòmics, culturals, tradicionals, etc. Són valors que fent un front comú podem aconseguir unificar, amb una sola veu. Deixem-nos ja de solucions partidistes que sols beneficien  als grans partits, que sobreviuen gràcies a la bona voluntat de la gent, als partits que a la Generalitat diuen una cosa, i al territori o als pobles utilitzant aquesta estratègia màgica diuen una altra, sols quedar bé enfront dels seus conciutadans.

DESPERTA'T, volem formar part d'aquest grup que defensa i estima el territori, perquè defensant el territori s'estima a la seva gent, els seus costums, les seves tradicions, i sobretot s'estima als pobles. Volem que s'escolti la nostra veu des dels municipis que les nostres demandes no hagin de saltar els obstacles, i al final caiguí en un fons de sac. Volem que no ens enganyin més!

Per tot això, pensem que el nostre candidat Frederic Lopez, veí de Sant Carles de la Ràpita, és una gran persona ideal per conduir aquesta coalició. Una persona entregada a la vida pública des de fa molts anys i que ha demostrat que té el tarannà necessari per aconseguir un bon resultat en aquestes eleccions al Parlament, enfront de SOM TERRES DE L’EBRE

Ens agradaria tindre el vostre suport en aquest nou camí, per poder contribuir a assolir les fites marcades per un bon desenvolupament del nostre territori, i sobretot del nostre municipi.

----------------------- Així no alcalde, així no

El passat 28 de gener el retindrem en la memòria com un dels pitjors dies viscuts en un ple de l’Ajuntament d’Alcanar. L’alcalde en ús de la seva paraula va entrar en còlera en contra meva i abans de poder traslladar el prec que tenia previst fer-li em va atacar personalment i amb faltes de respecte, i no solament a mi sinó també a més regidors de l’oposició. L’alcalde no va deixar sentir la meva veu perquè m’apagava el micròfon constantment, quan no m’interrompia per fer-me perdre el fil, al més pur estil “aquí mano jo, i tots a callar que sóc l’amo”. Així no alcalde, així no.  

La meva pregunta venia donada perquè veïnes i veïns del nucli antic em van fer confiança perquè exposes al ple que estaven vivint una situació insostenible, com què feia molts anys que aquesta zona tan bonica del nostre poble estava abandonada,... els problemes de vandalisme, de brutícia, robatoris, botellons...i ara en aquests últims temps, també ocupacions, eren coneguts per tothom, també pel Sr. Joan Roig i el regidor Jordi Bort que després de parlar amb algunes veïnes, van dir-los que no es podia fer res...i res havien fet!!

Va ser necessari que la gent afectada es posés en contacte amb nosaltres, als que els hi vull donar les gràcies per fer-me confiança, que els vam escoltar, els vam aconsellar i els vaig prometre que portaria la seva queixa al ple, demanant al torn de precs i preguntes una solució. Sobretot i el primer que res, més vigilància policial perquè els veïns i veïnes poguessin dormir tranquils, perquè aquesta i només aquesta és la nostra feina. Cuidar a la nostra gent!!

Aquest fet em va costar un atac directe i personal durant 45 minuts del ple, aguantant tota mena de faltes de respecte per part de l’alcalde i no va parar de mostrar-se arrogant amb desqualificacions personals i menyspreu a la meva persona, però sabeu el que us dic??: QUE HO TORNARIA A FER! I que no deixaré de fer la meva feina per molt que m'ataquen i per molta ràbia que els doni a l'equip de govern. Què us pensàveu? Que en 4 parauletes i 4 rentades de cara em tindríeu quieteta allí a la meva cadira de regidora sense fer molt de soroll i sense fer res?... Doncs ho sento molt però no. A mi no m'han ensenyat a guanyar diners sense fer res...a mi, i a molta honra, m'han ensenyat a TREBALLAR, i jo asseguda a una cadira no sé estar. Així que no deixaré de fer la meva feina, que com ja he dit, només en tinc una: Cuidar a la nostra gent!

Cada cop que em necessiteu, torneu-me a cridar que aquí estic, per a totes i tots!

-----------------------

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar