Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Opinió grups municipals: desembre 2021

Opinió grups municipals: desembre 2021

 

 

Mà estesa i mirada llarga
 
La mà estesa sempre, mirada llarga, clars i transparents, i amb la il•lusió intacta per seguir construint l'Alcanar del futur. Així és com l'equip de govern d'ERC d'Alcanar-les Cases i Alcanar-Platja hem entès la política municipal al llarg d'aquest mandat.
 
Hem treballat per afavorir escenaris de distensió i cohesionar la nostra societat enfront dels que aposten per murs de formigó. Aquest escenari no es construeix en quatre dies sinó perseverant malgrat les adversitats imposades per alguns i algunes que només volen la confrontació.
 
És el moment de construir i NO de destruir. Els últims mesos hem aconseguit superar els infortunis amb altes dosis de solidaritat, empatia i treball conjunt. És així com hem d'afrontar el futur més immediat en tots els àmbits de la nostra societat.
 
Per això sempre hem deixat les portes del govern obertes a la CUP, per això fomentem el diàleg amb tots els companys i companyes de l'oposició, i, per això, hem treballat per consensuar els pressupostos municipals amb tots els grups municipals, sense excepcions, i ho seguirem fent fins a final de mandat.
 
El municipi necessita i mereix unitat política i cohesió social. Les estratègies electorals s'han de deixar de banda per prioritzar el benestar de la nostra gent, amb un únic objectiu sobre la taula: superar la pandèmia i guanyar impuls després de les pluges de l'1 S.
 
Tenim l'obligació de protegir el present i el futur del nostre poble amb unitat, rigor, honestedat i altruisme.
 
No és hora de generar crispació, ni de demanar dimissions, ni de pensar amb els vots. Ara, cal més que mai, fer una lectura responsable de la situació, parlar, raonar i escoltar molt. La gent no vol ni necessita polítics que busquen la confrontació a la recerca del seu propi rèdit electoral.
Alcanar ens necessita units i unides. Sobretot en temps de crisis com els que estem vivint, aquesta creiem que ha de ser la postura de l'oposició i del govern: unitat.
 
L'objectiu comú és aturar la COVID, atendre les persones i els col•lectius més vulnerables arran dels aiguats i construir el futur del municipi.
Allò que tots i totes formem part del mateix vaixell, avui és més cert que mai.
 
 

----------------------

La CUP demana la dimissió de Jordi Monfort per la justificació de la programació del Cinema a la fresca principalment en castellà. 

La CUP d'Alcanar i les Cases demana la dimissió del regidor de turisme, Jordi Monfort, arran de les declaracions realitzades durant el ple extraordinari del mes de novembre on afirmava que la realitat socilingüística de les Cases i Alcanar-Platja justifica una programació del Cinema a la fresca principalment en castellà. 

És ara, quan tots els indicadors sobre l'ús del català ens alarmen sobre la situació de la nostra llengua, que cal promoure més que mai la llengua catalana en tots els àmbits de la nostra vida i això inclou, és clar, la promoció per part de les institucions locals. El català no es pot permetre el luxe de continuar perdent espais, és més, els ha d'ampliar i, precisament, en un àmbit com ho és l'audiovisual, on la discriminació del català és evident, és on més èmfasi cal posar. 

Durant el passat ple extraordinari, el regidor va afirmar que la realitat sociolingüística de les Cases no és la mateixa a l'estiu que a l'hivern i amb això justificava la proposta d'emissió majoritàriament en castellà. Per tant, els drets dels consumidors catalans queda en segon pla. El mateix passa a Alcanar-Platja, on inclús es va exposar un cas en què un treballador municipal, sota bon criteri segons el regidor, va canviar la llengua de la projecció un cop començada perquè així li ho havia exigit un dels espectadors. 

I és que amb aquest mateix criteri, on la llengua d'una part dels espectador preval sobre la promoció lingüística, mai s'hauria dut a terme, per exemple, la immersió lingüística que situa la llengua catalana com a vehicular en el nostre sistema educatiu. 

De fet, ens podem preguntar ara mateix, quina serà la propera concessió lingüística de l'equip de govern? 

Assemblea Local CUP Alcanar – les Cases

Desembre de 2021

Alcanar i les Cases, el Sénia, Països Catalans

 
 

 -----------------------

 
Com afrontar la creixent falta de confiança amb el govern canareu? D'aquesta forma tan directa comencem el nostre article aquest mes.
 
Tanquem l'any 2021 en un fort contrast de com l'iniciàvem. Ho fèiem amb molta il•lusió i grans esperances d'engranar una enèrgica entesa amb el govern d'ERC, on ens posàvem d'acord amb disset propostes en els pressupostos que aprovàvem al març del '21. Però el pas del temps i els fets ens han fet tornar a tocar de peus a terra i veure la realitat de la forma de governar en majoria absoluta del govern canareu. Ens sentim enganyats, menyspreats i tenim la percepció que no se'ns té respecte ni consideració per tirar endavant els acords presos.
 
I ara, no ens valen els oferiments i les presses per tornar a parlar d'allò que al mes de març semblava que ho teníem tots clar. Ja ens afaitem i ens vestim pels peus!
Una mostra més d'aquesta desconfiança ha estat la falta de transparència i l'opacitat amb la gestió de la campanya de "conscienciació" de velocitat que es va realitzar al nostre municipi al mes de juny i que va obtenir com a resultat 363 sancions greus i 676 de lleus.
 
No ens sembla excusa que davant les reincidents queixes es va optar per aquesta mesura "recaptatòria" quan des del nostre grup feia anys que fèiem propostes a tal efecte, com ara la instal•lació de radars pedagògics per tal de crear consciència als conductors de la velocitat en què circulen per les nostres vies urbanes i que des del govern van ser desateses.
 
Realitzar aquesta campanya quan encara no s'havien actualitzat tots els senyals amb la nova limitació de velocitat i fer-ho només 15 dies després d'entrar en vigor del nou decret sense fer cap mena de campanya informativa prèvia, creiem que no és la millor forma de portar-ho a cap.
 
Com tampoc, la forma de com s'ha assignat l'empresa per a realitzar aquesta campanya, la qual presenta un servei valorat en 14.550 euros, xifra que permet no fer cap procediment mitjançant el qual un comprador públic dóna a conèixer una necessitat, d'adquirir un bé, un servei o una obra, i sol•licita a aquelles empreses que la puguin cobrir, i que reuneixin els requisits exigits pels plecs, presentin les seves ofertes i s'acabi adjudicant el contracte a aquella que compleixi la millor relació qualitat preu. Per tant, s'atorga a dit, per què?
 
És per això i perquè les explicacions que se'ns ha donat no ens han convençut i encara ens han creat més dubtes, el passat ple municipal del 25 de novembre vam demanar la dimissió del regidor de Governació.
 
La tasca dels grups municipals a l'oposició, és fiscalitzar l'acció de govern i des de Junts per Alcanar, les Cases i Alcanar Platja no renunciarem a fer-ho.
 

-----------------------

 

 

El passat dia 3 de desembre, a Tortosa es va celebrar el vintè aniversari del col·legi de periodistes a l'Ebre. Des d'aquí volem felicitar tota esta trajectòria de difusió de tot el que succeeix al nostre territori, des del territori.

Però també volem fer un prec no sols als periodistes, sinó a les diferents redaccions de la premsa escrita, que a les hores de fer les diferents publicacions no acaben de ser del tot parcials. Està clar que el que mana fa el que vol, però d'aquí a què no es publique res del que un grup polític a l'oposició vol dir ho veig un poc incoherent, ja que el qui paga a la premsa per estes informacions municipalistes és el mateix ajuntament no un partit polític concret.

Els fets ocorreguts el passat Ple son prou importants com pera que almenys se'ns escolti. Els quatre grups a l'oposició a l'Ajuntament d'Alcanar vam fer un escrit conjunt, per manifestar el nostre desacord a una decisió presa per l'equip de govern. Un tema que ha portat de cap a tota la població i a molta gent que ens visita. I la premsa ha fet cas omís del dit escrit, ni s'han ficat en contacte en cap dels grups per assabentar-se de la qüestió en concret. Per quin motiu no s'ha publicat, si els partits a l'oposició representem el 40% de la població d'Alcanar? Sent que el finançament és municipal.

El tema de les sancions fetes pel nou decret de circulació, de limitar la velocitat dels vehicles segons quines vies, a 30 km hora, o a 50 km hora segons la via, des de l'oposició volem manifestar el nostre malestar de com sa gestionat esta campanya completament recaptatòria, plena de dubtes, en manca d'informació i ratllant la il•legalitat.

5760 Controls efectuats. 1012 Captures de radar, dels quals 676 sancions han estat lleus, 249 greus, i 87 de molt greus, segons informació facilitada.

Per tot això els grups a l'oposició hem demanat en bloc, la destitució del regidor de governació, per eludir responsabilitats en un fet tan importat que ha generat tant de malestar i desconfiança a la ciutadania.

Per això Desperta't, pensem que és un punt prou important pera que la premsa face ressò de la situació creada per l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alcanar, d'ERC.

-----------------------

 L'oposició d'Alcanar, demana responsabilitats a l'alcalde, així com la dimissió del regidor de Governació, per les denúncies de circulació
 
Arran de l'entrada en vigor del decret que redueix la velocitat en vies urbanes a 30 km/h, l'Ajuntament d'Alcanar va posar en marxa una campanya de "conscienciació" consistent en contractar a una empresa perquè instal•li un radar.
Aquesta no és una mesura que afavoreixi la conscienciació, més aviat és una mesura recaptatòria, i amb un cost desproporcionat pels 7 dies que va durar quan hi ha altres mesures a emprar. El resultat de la campanya, segons el tècnic de l'Ajuntament va ser: 336 multes tramitades i 676 multes lleus que decideix no tramitar.
 
Davant d'aquest fet, en la sessió plenària del dia 26 d'agost, els grups de l'oposició li demanem a l'alcalde que aclareixi que és el que ha passat exactament, després que a la comissió del mes d'agost es donessin per part del regidor de governació versions contradictòries de com havia anat tot el tema de les denúncies i el perquè 900 d'elles (segons el regidor) no s'haguessin tramitat. La resposta de l'alcalde és que es faria una reunió per aclarir-ho, però va ser una fugida cap endavant per part de l'alcalde, com sempre fa, eludint tota responsabilitat.
 
Volem saber quin criteri tècnic ha emprat el regidor perquè les denúncies lleus no es tramitin i en quin punt de la llei s'estableixen com a lleus, donat que això ha creat un malestar i desconfiança entre la ciutadania.
 
Segons el regidor, ell no en sap res de res, és a dir, incompetència amb el seu deure de regidor de governació. I si estava al cas, i ara eludeix responsabilitats, pitjor encara per permetre aquesta mala praxi de tota la campanya, en un temps que no tocava (només 15 dies després d'un canvi de normativa) i que només ha servit per recaptar diners dels nostres ciutadans i ciutadanes, que amb tot el que hem passat, prou ens està costant aixecar el cap.
 
Per tot això, al ple del passat dijous 25 de novembre, els grups municipals de l'oposició en bloc, vam demanar la dimissió del regidor de governació i en el cas que no ho faci, demanem a l'alcalde que el cesi de totes les seves responsabilitats de forma immediata.
 


Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar