Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Els grups municipals opinen, setembre 2018

Els grups municipals opinen, setembre 2018

 
Encara no t’estimo, però m’interessa el teu cos...

Proposta sincera que pot ser acceptada o rebutjada. Existeixen diferents maneres de relació, però sempre amb el consentiment de les dos parts.

#Noméssíéssí, missatge viral, compartit per tothom compromès amb la lluita pel respecte i la igualtat. Missatge sense dubtes en el seu contingut.

Des d’Esquerra Republicana d’Alcanar ens hem sumat a la campanya de sensibilització per posar de manifest el nostre rebuig a qualsevol acció que vulnere la llibertat de les dones i homes, volem contribuir en el camí per avançar cap a una societat més justa, diversa i lliure. Hem iniciat una lluita contra la intolerància i la falta de respecte; contra les agressions sexuals i comportaments sexistes, racistes i lgtbfòbiques.

La normalitat malentesa ha de donar pas a una convivència en espais públics on tothom tinga garantida la seua seguretat. No ens podem permetre la consolidació de dinàmiques ofensives, ni per part de qui les efectua ni per part de qui les sofreix. No podem, ni volem, ser còmplices d’un model de societat on els rols masclistes i patriarcals condicionen les sentències judicials sobre fets que ens apropen a referents antropològicament molt allunyats de l’ésser humà.

Som plenament conscients de la necessitat de reforçar les mesures de protecció dels col·lectius considerats més vulnerables a ulls de qui utilitza la força o el poder per aconseguir allò que no ho pot fer de manera natural, dialogant i respectuosa.
Davant d’experiències que trenquen tota lògica de convivència amb respecte s’ha d’actuar amb contundència, però també amb la responsabilitat d’analitzar l’entorn que ho propicia i els objectius que es poden assolir. Volem que cada acció servisca per a avançar, que quede consolidada per a donar-ne pas a una altra. Hem introduït eines que possibiliten l’efecte persuasiu: increment d’il·luminació, cartells informatius, referents violeta amb la finalitat d’informar tant a la persona agredida com a l’agressora, etc.

Tanmateix, l’educació és la base imprescindible per la creació d’una societat sana, hi estem d’acord?
En el camí de l’aprenentatge t’enamores d’una assignatura quan te la transmeten amb passió. Cal informar, parlar, debatre i ensenyar al nostre jovent a viure en igualtat. Els hem de dotar d’arguments per a que aquesta lluita se la facen seua, que esdevinguen ciutadans i ciutadanes crítics amb la societat, que defugen de comportaments discriminatoris, que es respecten a ells i respecten els altres.

Així que ja sabeu #Noméssíéssí

 

 

----------------------

 


El conseller Damià Calvet visita una barraca a Alcanar

El mes d’agost es considerat en molt cops el mes de vacances per excel•lència,  poc productiu i en moltes vegades  gairebé inhàbil. Enguany no ha estat així ja que des del PDeCAT Alcanar, les Cases i Alcanar-Platja hem pogut tancar una sèrie de reunions amb administracions superiors i sectors privats per tractar diferents temes que afecten al nostre municipi i que poc a poc anirem desvetllant.
Una de les accions que el nostre grup municipal ha realitzat, ha estat la rebuda al nostre municipi,  del Conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet, el Delegat del Govern a les Terres de l'Ebre Xavier Pallarès, les diputades al Parlament de Catalunya Mònica Sales i Teresa Pallarés, conjuntament amb altres càrrecs de govern, on  ens vàrem reunir en una barraca per tal  de conèixer de primera mà la nova modalitat de caça, el “garbell" . En tot moment van estar acompanyats per membres de l'Associació Amics del Tord, aficionats d'aquesta modalitat de caça i representants del PDeCAT locals, on se'ls va poder explicar al detall el funcionament d’aquesta nova modalitat, la seva tradicionalitat i el significat que té per als caçadors del territori poder seguir practicant aquest tipus caça.
 Aquesta nova modalitat de caça, el “garbell” ha estat ideat per la mateixa Associació d’Amics del Tord amb la finalitat de ser més selectiva i sostenible que l'actual.
Aquesta modalitat ja va ser presentada al Departament de Medi ambient Europeu a Brussel•les i on va tenir molt bona acceptació per part d’aquest organisme.
Tal com es va dir durant la jornada a falta d'ultimar uns últims passos, la intenció de l'Associació, a curt termini és regular aquesta nova modalitat de caça i involucrar en aquesta acció a tots els organismes i actors implicats per poder garantir d’aquesta forma la seva sostenibilitat i perdurabilitat en generacions futures.


Grup Municipal del PDeCAT Alcanar, Les Cases i Alcanar-Platja
Setembre del 2018

 

----------------------

 

 

-----------------------

 

 

 

-----------------------

 

Articles d'opinió de mesos anteriors