Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Els grups municipals opinen, març 2019

Els grups municipals opinen, març 2019

 

Esquerra t’escolta amb la mirada posada en el 2025

Amb l’horitzó del 2025, Esquerra ha engegat una nova edició de la campanya “Esquerra t’escolta – Càpsules Participatives”. S’han programat un total de set taules rodones centrades en l’urbanisme i la sostenibilitat, el desenvolupament local, la cultura i el patrimoni, l’atenció a les persones, l’esport i la cultura i les tradicions, que serviran per recollir suggeriments i propostes del teixit associatiu, de tècnics i professionals, de representants de tots els sectors productius del nostre poble i de totes les persones interessades en participar-hi. Així mateix, se n’han programat dues més, a les Cases i Alcanar-Platja, per a poder abordar de manera més detallada cadascuna d’aquestes realitats amb els veïns i veïnes.

Aquesta campanya, a banda de recollir propostes que es tindran en compte en el procés d’elaboració del nostre programa electoral de les pròximes eleccions municipals,  vol servir per a  retre comptes i explicar l’acció de govern del present mandant. També per donar a conèixer els principals projectes en què estem treballant i que volem materialitzar en els anys vinents. Volem que la ciutadania hi diga la seua, que opine i que propose.  Es tracta, per tant, d’un procés participatiu que, juntament amb d’altres accions dutes a terme al llarg de tot el mandat, com les reunions sectorials, els consells consultius o els sopars participatius com el que vàrem celebrar el passat febrer amb més de 150 assistents; ha de contribuir a definir els eixos de treball i dissenyar les polítiques a implementar durant el proper mandat i els següents. Paral·lelament, hem posat a disposició de tothom un formulari en línia  on es podrà avaluar l’acció de govern i fer propostes per millorar el nostre poble.

Creiem que la veu de la ciutadania s’ha d’escoltar cada dia, mirant més enllà dels cicles electorals, per això la participació ciutadana ha estat una de les senyes d’identitat del nostre govern i del nostre grup i volem que ho seguisca sent. Pensem que dissenyar l’Alcanar, les Cases i l’Alcanar-Platja del 2025 és cosa de tots i totes. Ens ajudes?

----------------------

 

 

  

Temps difícils, temps de sumar

En aquests moments que estem passant, a nivell polític i social, és més important que mai sumar esforços per tal d’aconseguir objectius comuns tant a  nivell local, comarcal, territorial o de país. S’ha perdut massa temps amb polítiques improductives i el nostre municipi segueix igual o pitjor que fa 4 anys.

Si fem un balanç de com ha evolucionat Alcanar durant aquest últim mandat, podríem arribar a afirmar que no ha cumplit les expectatives creades, ja que s’ha governat amb majoria absoluta i sense que cap partit polític dificulte la seva acció de govern . La nostra opinió és que no ens ha afavorit gens que hi hagi un govern amb majoria, al contrari, ens ha fet desaprofitar la legistura per donar un impuls positiu per al nostre municipi.

Si ens centrem amb la tasca que ha fet el nostre grup municipal, hem de posar en valor que la nostra feina feta des de l’oposició, ha estat i seguirà sent positiva i constructiva, com s’ha pogut demostrar durant aquests últims 4 anys amb gestions fetes que ja han donat el seu resultat. En podem anomenar algunes d'elles com:

  • La petició que vàrem realitzar a finals de l'octubre del 2017 a Ports de la Generalitat per a que dotès d’una partida pressupostària per solucionar la problemàtica històrica del port de Les Cases. Recentment s'ha anunciat que aquesta partida ja és una realitat i s'ha aprovat amb una dotació de 2 milions d’euros per a realitzar aquest projecte de millora del nostre port.
  • Hem realitzat durant els últims 3 anys les gestions pertinents, juntament amb l'associació Amics del Tord, per tal de poder regular la nova modalitat de caça en barraca anomenada “ Garbell ”, realitzant 2 estudis per demostrar la selectivitat, la no massivitat i el benestar animal amb aquesta nova modalitat de caça. Això ha fet que ens situem en un escenari molt positiu, on mai abans s’havia arribat tant lluny. Seguirem fent els passos necessaris per aconseguir l’objectiu de conservar aquesta tradició històrica del nostre municipi.
  • Reunir-nos amb representants del sector citrícola per entrar al parlament europeu, mitjançant l'eurodiputat Ramon Tremosa, preguntes relacionades amb la problemàtica del cítric que s'està patint durant aquests últims temps per tal de trobar solucions.


Creiem que la suma del treball multiplica el resultat i per això seguirem amb aquesta forma de fer, pel bé d’Alcanar, Les Cases i Alcanar Platja.


 

----------------------

 

 

 

 

 
LA NOSTRA COSTA PROTEGIDA!

La nostra costa va sofrir estralls com a conseqüència dels temporals dels dies 18 al 21 d’octubre de l’any passat, produint erosions als penya-segats i a l’escullera de protecció construïda.

Després del temporal es van realitzar visites de camp i es va observar una important inestabilitat dels penya-segats i les esculleres que havien causat greus danys a aquestes. Tot això afectava  la protecció de la costa i la feia més vulnerable davant de futurs atacs per l’onatge agreujant els danys. El mecanisme dissipador d’energia que els mateixos i mateixes suposen es va veure alterat i era deficitari per amortir l’energia de l’onatge en arribar  a la platja. Aquesta problemàtica afectava l’estabilitat, funcionalitat i protecció de la costa i dels terrenys i activitat limítrofs, essent una amenaça per al futur i un risc per al present.

La direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del ministeri per a la Transició Ecològica va dur a terme una obra d’emergència als penya-segats de la nostra costa, entre Sòl de Riu i la desembocadura del riu Sénia. Els treballs realitzats als 200 metres lineals afectats han estat: l’excavació de les zones erosionades, protecció dels talussos, s’han recol.locat les esculleres malmeses i s’han millorat tots els sistemes de seguretat per als vianants, amb una inversió per part de l’Estat Espanyol de 100.000 euros.

El passat 27 de febrer vam acompanyar al subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté i al cap del Servei de Costes a Tarragona del Ministeri per la Transició Ecològica, Antoni Espanya, per donar per finalitzada l’obra d’emergència.

Molt contents i molt agraïts per la feina ben feta!!


-----------------------

 

 

 

 

 
Teixim Iniciatives Populars a Alcanar i les Cases

La CUP d'Alcanar – Les Cases ha iniciat la 2a edició del projecte “Teixim Iniciatives Populars”. Amb aquest projecte volem retornar al teixit associatiu del poble els diners que ha cobrat el nostre regidor Xavi Queralt pels plens extraordinaris celebrats durant els anys 2017 i 2018.
En aquesta edició el concepte dels plens suma un total de 1.230 euros, els quals es repartiran entre els dos projecte més votats: Un 60 % pel primer projecte més votat i un 40 % pel segon.

L’objectiu del concurs és reconèixer i premiar la iniciativa més solidària, cultural i més compromesa amb el seu entorn, per la qual cosa poden optar-hi associacions, entitats i col·lectius del municipi.

Per a materialitzar este compromís nostre, al llarg del mes de març es realitzarà una votació popular en diferents punts del municipi i durant diversos dies fins que, finalment, el dia 22 de març s'obrirà públicament l’urna i, tot seguit, es procedirà a anomenar els projectes més votats.

En l’edició del 2017 el 'Teixim iniciatives populars' va tenir molt bona acollida, per bé que van participar 218 persones del nostre municipi en la votació. Els projectes d’Ameiba i de Música Brancal van ser els més votats d'aquella primera edició. Ameiba va rebre un total de 578,34€ per a comprar els jocs de la “Memoryteca” per a les escoles d’Alcanar i Les Cases. Per la seua banda, Música al Brancal va realitzar la Ruta de Música i Versos pel nucli antic d'Alcanar amb l'ajut dels 385,56€ rebuts.

'Teixim iniciatives populars' va nàixer com a continuació del programa electoral de les eleccions municipals del 2015. Aleshores, la nostra assemblea local es va comprometre a transformar les subvencions dels grups municipals en subvencions per a les entitats socials i culturals del municipi. I enfront la impossibilitat legal de que això pogués fer-se directament, la CUP va redefinir el seu objectiu i va decidir renunciar a la seua retribució dels plens extraordinaris i destinar aquests diners al projecte que vam anomenar “Teixim iniciatives Populars”. D’aquesta manera també es denunciava l’abús d’aquesta eina per part de l’equip de govern local.

Pensem que esta feina ha donat els seus fruits en dos aspectes, principalment: Per una banda, el control financer que ara existeix sobre les subvencions als grups municipals i, per una altra banda, amb la reducció del nombre de plens extraordinaris que se celebren al nostre municipi.

-----------------------

 

  

Articles d'opinió de mesos anteriors

 

 

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar