Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Els grups municipals opinen maig 2017

Els grups municipals opinen maig 2017

L’ACCIÓ DE GOVERN D’ESQUERRA EN 15 PUNTS (PART II)

7) Política de racionalització de la despesa i renovació de vehicles i maquinària: L'Ajuntament ha adquirit un camió grua per reduir la despesa anual que suposava el seu lloguer. Així mateix, ha adjudicat la licitació del rènting de 4 vehicles per renovar el parc mòbil municipal i reduir els costos de manteniment i reparació. També s’està en procés de renovació de la maquinària petita més vella. Aquestes mesures permetran reduir el temps de resposta, millorar l’eficàcia i la seguretat dels operaris, a més d’un important estalvi econòmic.

8) Polítiques de suport a la petita empresa i al comerç: Està en marxa una nova edició del Programa de Competitivitat Empresarial, que enguany inclou una vintena d'accions de diversa tipologia, on destaquen els cursos per a l'obtenció de carnets professionals i les càpsules de màrqueting enfocat a la petita empresa i el comerç.

9) Més suport al sector citrícola: Gràcies a la col•laboració entre l'Ajuntament, l'IRTA i l'Escola de Capacitació Agrària d'Amposta, en el marc del Programa de Competitivitat Empresarial, es portaran a terme un conjunt d'accions de suport al sector citrícola, oferint formació continuada als citricultors. Així, es pretén millorar la gestió de tota la problemàtica associada a la sanitat vegetal, informar sobre l’elecció de noves varietats, incidir sobre l’eficiència dels tractaments o el funcionament òptim de la maquinària agrícola.

10) Enfortir el comerç local: El treball conjunt entre l'Ajuntament i la Federació de Comerç d’Alcanar (FECOAL) s’ha materialitzat en un Pla d'Acció que pretén dinamitzar el comerç local i enfortir el teixit comercial mitjançant diverses campanyes i accions a diferents nivells.

11) Promoció turística: Des del consistori s’està treballant perquè l'entrada en funcionament de l’edifici dels Josepets com a alberg familiar supose un impuls turístic i cree noves oportunitats de negoci al municipi. També s’està incidint en la creació de producte turístic al voltant del món iber mitjançant diferents projectes. Així mateix s’està treballant en col•laboració amb el sector de la restauració, en la promoció de la gastronomia local per avançar en l'estratègia comuna de situar Alcanar i Les Cases com a destinació gastronòmica de referència al territori.

---------------

----------------------

VIVINT L’OPOSICIÓ. VOL.7

Què passa aquí?

Divendres 21 d’abril, gairebé estem a festes de maig, ja hi ha barreres muntades als carrers de la prova, com passen els dies de ràpid.

Ha passat aproximadament un mes des de que vaig escriure l’últim article, però a grans trets tot segueix igual a l’Ajuntament. 

Seguim sense pressupostos municipals (estem en prorrogats), es segueix governant amb interès partidista i no localista, no s’han tret oposicions per a treballar a l’Ajuntament, segueixen havent clots i brutor pels carrers del poble, el terme està una mica deixat a la mà de deu, carrers per obrir, carrers per arranjar...

Però no passa res, que ja venen les festes i tots els mals curats, que segueix havent una alta taxa d’atur, no passa res, que ens diran que és dels pobles que la te més baixa de la zona, que s’han pujat els impostos, no passa res que ens diran que alguns pobles veïns els tenen més alts, que no s’aproven els pressupostos, no passa res que ens diran que és perquè no tenim interventor novament (anem sumant), si no s’obrin carrers no passa res que ens diran que casi està això, si no s’arreglen clots no passa res, que ens diran que es perquè hi ha personal no disponible o alguna cosa d’aquestes, i així un llarg etcètera. 

Ells mai tenen la culpa de res, solament tenen MAJORIA ABSOLUTA i moltes competències del ple passades a la Junta de Govern.

És que pobrets solament tenen MAJORIA ABSOLUTA i clar, l’oposició devem ser els culpables de que no facin gaire cosa útil per al progrés d’aquest poble. 

Qui governen o almenys teòricament governen son ells. Aquí marxen interventors, secretaris, presumptament cada dia hi ha més denuncies i/o reclamacions contra l’Ajuntament (taules de contractació, etc) Què passa aquí? 

Comença a ser hora d’anar obrint els ulls, de veure que un sistema de (des)govern com el que el poble te que suportar ha d’anar acabant, comença a ser hora d’iniciar un nou projecte i quan arribi el moment del canvi, nosaltres estarem preparats per tirar endavant aquest poble.

Albert Alarcón Fibla 

Portaveu Grup Municipal PSC i Primer Secretari PSC Alcanar.

-----------------------

 En marxa les votacions del concurs Teixim Iniciatives Populars 

El 9 d’abril va acabar el termini per a la presentació dels projectes que volien optar al concurs “Teixim iniciatives Populars”. Finalment han estat sis les associacions que han decidit participar en aquest concurs, que pretén retornar al teixit associatiu del poble els diners que el regidor cupaire, Xavi Queralt, ha cobrat pels plens extraordinaris durant els anys 2015-2016.

Les sis associacions participants son: A.P.A. aGOSaGATS, AMEIBA (Associació de mares, embarassades i bebès d’Alcanar), Associació Cultural i Veïnal Lo Rafal d’Alcanar, Música al Brancal, Utopia i Lo Casal Aixumara. Els projectes presentats, que aglutinen àmbits diferents d’actuació, són una bona mostra de la diversitat existent al nostre municipi i la riquesa del teixit associatiu que tenim a Alcanar. 

Una vegada comprovat que els sis projectes compleixen els requisits establerts a les bases del concurs, a través del bloc www.teiximiniciativespopulars. blogspot.com.es es donaran a conèixer amb més detall aquests projectes i a les taules de votació també hi haurà informació amb la descripció de cada projecte.

Les votacions es podran realitzar de manera presencial en diferents punts del municipi per les persones majors de 16 anys, essent la primera el pròxim 23 d’abril a la Plaça Major, coincidint amb la festa de Sant Jordi. Posteriorment també es podrà votar a la Plaça del Mercat, a la Plaça del Barranc de les Cases i a la seu de l’assemblea local de la CUP. Finalment el 5 de maig a l’edifici dels Serveis Agraris amb l’obertura publica de l’urna és realitzarà el recompte de vots i l’entrega dels diners als dos projectes més votats.

-----------------------

Articles d'opinió de mesos anteriors

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar