Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Els grups municipals opinen, agost 2018

Els grups municipals opinen, agost 2018

 
Continuen fent camí!

Iniciem aquesta nova etapa del butlletí Alcanar de la mateixa manera que vam tancar l'anterior: retén comptes del nostre treball i de la nostra gestió per tal d’apropar-la cada cop més a la ciutadania.

En els darrers mesos, han vist la llum un gran nombre de projectes, alguns d'ells especialment rellevants per la seua repercussió en l'àmbit econòmic, turístic i social, com l'alberg dels Josepets, que entrarà en funcionament aquest mateix estiu, la reforma del Mercat Municipal o la urbanització del carrer Magallanes a Les Cases. També d'altres, de menor envergadura, però que igualment han contribuït a millorar el nostre municipi i fer-lo més agradable i acollidor, com la creació de noves àrees infantils a Alcanar, les Cases i Alcanar-Platja, i la millora de molts equipaments i instal·lacions municipals.

Podem dir, doncs, que amb l'assoliment d'aquestes fites tanquem una etapa important quant a inversions, però no ens aturem aquí. Durant els darrers tres anys, hem treballat intensament, de la mà d'associacions, entitats i col•lectius, per projectar l'Alcanar que ha de vindre. És per això que, paral·lelament als esforços destinats a tancar els projectes que teníem en curs, no s'ha parat de treballar en la tramitació prèvia de projectes com el del Nou Auditori Municipal, la urbanització de l'àmbit dels Codonyers -que comprèn els carrers Jaume I, 11 de setembre i Enric Granados- o de diversos carrers que requereixen actuacions de millora i condicionament. Això ens ha permès guanyar temps i estar en disposició d'emprendre gran part d'aquestes actuacions ens els mesos vinents.

Amb tot això, el nivell d'execució del Pla de Govern 2015-2019 es troba ja a més del 70%. Per tant, el nivell de compliment dels compromisos adquirits amb la ciutadania per aquests quatre anys és més que notable. Tanmateix, som conscients que encara queda molt per fer i, per això, seguirem treballant per a que aquest grau d'assoliment siga el més elevat possible al final del mandat.

Per tant, tanquem una etapa i n'emprenem una altra de nova. Amb les ganes i la il·lusió de sempre, continuem fent camí!
----------------------


NO ENS ADORMIM !!!

Han estat gairebé dos anys des de l’últim cop que ens vam poder adreçar a la ciutadania per aquest mitjà, quan al setembre del 2016 es va extingir el conveni que ho regulava. Es va tardar gairebé un any en aprovar-ne un altre de nou i un any més en fer-lo efectiu en lo nou format que teniu a les mans.
Ha estat un temps en que el nostre grup municipal del PDeCat, tot i estar a l’oposició ha seguit treballant i vetllant pels interessos de tots els veïns dels nostre municipi, on fruit de diverses gestions i peticions  a Ports de la Generalitat  vam arrancar el compromís per escrit d’introduir una partida pressupostaria per tal de solucionar problemes estructurals del port de les Cases en els pròxims pressupostos de la Generalitat,  i d’aquesta forma solucionar la problemàtica que generen les llevantades als usuaris del port pesquer i nàutic. També com a resultat de la nostra voluntat per protegir i ficar en valor la nostra etnologia i tradicions, juntament en l’associació Amics del Tord hem aconseguit fer camí amb la nova proposta de  modalitat de caça del tord, el Garbell. On per tal d’oferir major garanties de  viabilitat d’aquest nou mètode  ens vam desplaçar fins a Brussel•les a la comissió de Medi Ambient on després de presentar-lo, van valorar-lo molt positivament. Paral•lelament, hem i estem realitzant diferents reunions en organismes de la Generalitat, de les quals va derivar un estudi sobre la selectivitat d’aquest nou mètode de caça i on el resultat ha estat satisfactori.
En el camp de l’esport, hem realitzat diferents gestions  per a esportistes , associacions i clubs locals per tal de resoldre les seves problemàtiques i millorar la seva activitat diària.
A part, en el nostre dia  a dia hem atès a desenes de ciutadans i ciutadanes per ajudar-los i clarificar-los els tràmits que han de fer.
Com veieu ha estat temps aprofitat per satisfer i solucionar necessitats i que ara amb aquest reconvertit butlletí informatiu d’Alcanar podrem anar donant més detalls de la nostra gestió i treball a l’Ajuntament d’Alcanar, encara que no voldríem que se’n fes un mal ús d’aquest mitjà i que els recursos del nostre ajuntament es destinin a campanyes d’autopromoció del govern en lloc de resoldre problemes dels ciutadans.
Seguirem treballant per tal d’oferir un projecte municipal engrescador, que generi il•lusió i sobretot real, que aporti solucions a les mancances i problemes que patim.


Grup Municipal PDeCAT Alcanar -Les Cases i Alcanar Platja.
Estiu 2018

----------------------


LA REGIDORA NEUS SANCHO SANZ, ELEGIDA PER ENCAPÇALAR EL PSC-ALCANAR A LES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS

El passat mes de maig, l'Agrupació Socialista d'Alcanar va elegir per unanimitat a l'actual regidora del PSC al consistori, Neus Sancho, com a nova cap de llista per a les eleccions municipals del 2019. Sancho és la primera dona que encapçala una llista electoral a Alcanar, un fet  molt positiu per a la pluralitat i la igualtat al municipi.

"És un projecte en el qual, tant l'equip de treball com jo mateixa, estem molt il•lusionats. En aquesta nova etapa ens agradaria que tothom aporte la seua idea, sempre buscant la millora per al poble.

En aquests moments estem elaborant el programa electoral que volem per a la nostra ciutadania, en el qual hem anat recollint suggeriments i propostes de molts canareus i canareves que de forma desinteressada ens han fet arribar".

Neus Sancho Sanz.

Grup Municipal Socialistes d'Alcanar.

-----------------------

El butlletí municipal

El febrer de 1977, amb el caliu de la mort de Franco, naixia a Alcanar el butlletí municipal informatiu «Alcanar», la revista del poble. La primera pàgina d'aquell primer número encara era presidida per l'antic, caduc i botifler escut de «fidelíssima ciudad de Alcanar», en llengua castellana. Només feia divuit mesos de la mort del general feixista i la llengua catalana havia estat un dels pilars culturals i socials que més greuges havia patit durant aquells quaranta anys tan grisos, la publicació escrita encara, majoritàriament en castellà, serviria per començar a normalitzar la nostra llengua. Les primeres eleccions municipals encara eren lluny, el 1979, per això el primer president d'aquell butlletí fou l'advocat canareu i llavors alcalde, José Andrés Boria Subirats. En aquells temps, la revista era impresa a l'impremta Dassoy de La Ràpita.
L'últim número editat va ser el desembre del 2016, l'any passat, el 2017, no se'n va publicar cap número i no ha estat fins ara, després de 20 mesos, que torna a les nostres mans. Des de la seus primers dies, el butlletí ha tingut alguns moments d'interrupció, però justament el 2017 era especial, era el seu quarantè aniversari i el vam celebrar sense poder llegir-lo. En l'editorial de la primera revista s'escrivia [en castellà]: «Pensem que no hi hauria de faltar cada mes i en cada casa el número corresponent...» doncs això.
Molts ens preguntem què ha passat durant aquests 20 mesos i la falta previsió ja s'entreveu. L'anterior licitació es va acabar l'agost del 2016, fa dos anys! Llavors es va decidir prorrogar l'anterior contracte fins al desembre del 2016 -data de l'últim número publicat-, i no es va elaborar el nou plec de clàusules administratives i tècniques fins al juny del 2017 -un any després de la finalització de l'anterior contracte-. Finalment, va ser fins al 21 de setembre del 2017 que es va licitar el nou contractant -fa 10 mesos-. Des de llavors fins ara, s'ha estat escrivint l'actual número, suposem, és clar, perquè les respostes a les preguntes del nostre portaveu municipal han estat sempre evasives.
En qualsevol cas, des de l'assemblea local de la CUP donem la benvinguda de nou, a la revista canareva i esperem que puguem gaudir-la, de forma objectiva, almenys, durant 40 anys més.

-----------------------

Articles d'opinió de mesos anteriors

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar