Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Els grups municipals opinen, abril 2019

Els grups municipals opinen, abril 2019

 

 

 Del 0 al 100%

Encarem la recta final del mandat amb la satisfacció d’haver assolit gran part dels objectius que ens vam fixar per aquests quatre anys.  El mandat 2015-2019, juntament amb l’anterior, s’han caracteritzat per una activitat inversora com mai abans havia conegut el nostre poble i projectes com el dels Josepets, el Mercat Municipal o el Centre Esportiu Municipal, entre altres, han permès fer un salt qualitatiu importantíssim al nostre poble. Ara, amb l’inici de les obres del nou Auditori tanquem una etapa i en comencem una de nova. I la tanquem, a més, deixant l’economia de l’Ajuntament completament sanejada, sense deutes ni hipoteques que condicionen el pròxim govern municipal sorgit de les eleccions de maig.

En la darrera sessió plenària del 28 de març, vam portar al Ple una proposta de modificació de crèdit que ens permetrà cancel·lar el darrer dels crèdits que l’Ajuntament tenia vigent mitjançant l’aplicació d’una part del superàvit obtingut de l’exercici 2018. D’aquesta manera, el nostre Ajuntament assolirà el deute 0. I això, tan sols ha estat possible gràcies a la prudència i seriositat amb la qual s’han elaborat els pressupostos en els darrers temps i al rigor i la responsabilitat amb què s’han executat. Tan sols d’aquesta manera ha estat possible amortitzar anticipadament més de 2,2 milions d’euros en el darrer any, fet que ha permès, alhora, generar un estalvi molt important de recursos que s’han pogut  dedicar a finançar altres projectes. I això s’ha aconseguit malgrat haver hagut d’entomar herències enverinades, en forma de sentències judicials, que han suposat haver de fer front al pagament de més d’un milió i mig d’euros pels casos TUROV i SOREA, fruit de la gestió irresponsable de governs anteriors.

I hem aconseguit fer tot això assolint un dels altres grans objectius que ens vam fixar: fer el nostre Ajuntament encara més transparent, obert i proper a la ciutadania. I així ens ha estat reconegut, mitjançant l’assoliment del 100% en el segell InfoParticipa atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, després d'haver validat el compliment de més de 200 paràmetres diferents relacionats amb la transparència, la comunicació i la participació en la web de l’Ajuntament.

Malgrat tot, som conscients que encara queda molt camí per recórrer i per això seguirem treballant fins a l’últim dia, encarant els reptes que tenim al davant amb la mateixa il·lusió i ganes de sempre. Seguim!   

 


----------------------

 

 

 

 

  

 L’ESPERA ETERNA

Acabem legislatura i tornem a deixar escapar l’oportunitat de donar-li el canvi que tant de temps reclama i necessita Alcanar.

Alcanar, utilitzant l’argot futbolístic és l'eterna promesa, té un grapat de virtuts i potencials però no acaba d’explotar mai. Passen les temporades, i malgrat que se li tenen dipositades moltes esperances, no aconsegueix destacar, ni fer-se un nom.

Un enclavament i uns paisatges idíl·lics, una gastronomia sublim, 14 quilòmetres de platges fantàstiques, un patrimoni cultural de primera línia, un sector citrícola número u al món, una gent acollidora i treballadora com cap, un port pesquer i un port industrial carregats d’oportunitats....i així mil virtuts més però  què els últims governs no han sabut acabar d’ explotar-ho i s'han limitat a fer bona aquella frase popular “mareta meua que me quede com estic" en l’única intenció aparentment, de mantenir la cadira.

En les últimes legislatures s'han centrat els esforços a oferir nous equipaments a la ciutadania, que per una part està molt bé però també genera despesa i s'han oblidat de fomentar i potenciar actius que generin ingressos i que ajudin a costejar aquesta despesa. Exemple clar, fa més de 10 anys que ens movem entre els 8 i 9 milions d’euros de pressupost cada any  i cada any augmenta la despesa en el manteniment dels equipaments i en canvi no augmenten els ingressos en la mateixa proporció. I al final són faves contades, més diners per a costos fixes i menys per a inversió e innovació.

Aquesta falta d'inversió en els sectors productius i tan reivindicada pel  nostre grup polític,  encara es veu molt més agreujat en moments com els actuals, on patim una de les pitjors campanyes citrícoles de la història i s’entreveu un futur molt negre per al sector. Davant la falta d'alternatives, en el cas de no trobar una sortida a aquesta problemàtica,  Alcanar se'n pot veure molt perjudicat, és allò que té posar tots els ous al mateix cistell, i després d’anys i anys advertint-ho, s’ha posat de manifest aquesta clara necessitat.

No tenir cap estratègia turística o falta d’una imatge positiva i atractiva per atreure noves inversions, fan que haguem generat unes mancances greus durant les últimes legislatures.

On està la capacitat d’atracció d’aquest Ajuntament cap a empreses que poguessin tenir interès en instal·lar-se al nostre municipi, on està la innovació  per generar bones expectatives a inversors turístics que vegin  el nostre territori com una oportunitat? Que se n’ha fet d’aquell hotel que es volia instal·lar a Alcanar-Platja? Pregunteu, pregunteu....

Pensem que és el moment de donar un cop de timó i dirigir el vaixell cap a un destí de prosperitat, de  benestar i il·lusió, un factor aquest últim, que s’ha perdut per complet.

L’equip de Junts per Alcanar, les Cases i Alcanar Platja estem convençuts de poder dirigir aquest vaixell, SOLS O ACOMPANYATS, cap a la direcció correcta.

----------------------

 

 

 

 

 A NIVELL PERSONAL 

Aquest és l'últim escrit de la legislatura i per això, m'agradaria fer un petit resum de tot allò que hem viscut.

No ha sigut gens fàcil pel nostre partit fer front a tots els esdeveniments que han anat succeint en aquests quatre anys, i en l’àmbit municipal molt menys. Al fet d'haver-nos quedat completament sols, se li sumava la mala relació que hi havia amb l'equip de govern i d'aquí, personalment, els dubtes a l'hora d'agafar el càrrec i seguir endavant, o deixar-ho anar!. Ara fa un any i quatre mesos que vaig emprendre l'aventura més gran de la meva vida, després de ser mare, i únicament tenia clara una cosa: el meu objectiu era treballar per la gent d'Alcanar, únicament i exclusiva per a això,  sense baralles,  sense guerres, sense els famosos NO només perquè estàs a l'oposició,...com a socialistes sempre mirant pel bé de la gent independentment dels ideals polítics, del partit que voten, tots som iguals i tots som persones, jo la primera!...I així ho vaig transmetre, i així ho hem anat fent durant aquest temps!

Ara podem dir, amb molt d'orgull, que les coses han canviat! Davant les adversitats o caus, o et fas més fort, i arribats a aquest moment, quan ningú donava "un duro" per nosaltres, quan es dubtava si el partit socialista podria presentar llista a les noves eleccions, podem dir que al final...no ho hem fet gens malament, que  tenim un equip fort, un equip de persones amb moltíssimes ganes de treballar per tota la gent d'Alcanar, Les Cases i Alcanar-Platja i amb molta il·lusió i força per a emprendre aquests quatre anys que tenim al davant!

Quan acaba una etapa, sempre m'agrada fer balanç de les coses bones viscudes, per a guardar-les a la memòria i que mostri un somriure en recordar-les... i les dolentes, només per a aprendre d'elles!

Així que només em queda dir una cosa, en l’àmbit personal, i encara que no sigui políticament correcte, a mi em van ensenyar que "es de buen nacido, ser agradecido". Vull donar les gràcies a tots els companys regidors de l'Ajuntament d'Alcanar i al Sr. Alcalde, pel vostre suport i perquè ha sigut un plaer treballar junt amb vosaltres!.

-----------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 El negoci de la brossa fa pudor.

La gestió dels residus urbans és una qüestió que es pot tractar abastament i des de diferents perspectives. Actualment un corrent per municipalitzar aquest servei recorre el país, és el cas de Navàs, on hi governa la CUP i on el seu alcalde, Jaume Casals, va vindre a Alcanar per explicar-nos aquesta nova etapa i els resultats tan positius que n'han obtingut.

Però avui no hem vingut a parlar d'això, sinó de la gestió dels contenidors, no només a Alcanar sinó a bona part de l'Ebre. Molts encara recordem els antics contenidors verds que hi havia als nostres carrers, i no fa massa anys vam veure com els diferents grup polítics del territori van decidir crear unes noves illes de contenidors soterrats, ara però, sembla que tornen els canvis, tornem enrere. Este nou canvi comença amb la nova gestió dels residus urbans, que ara passarà a ser gestionada per la UTE formada per Acciona i FCC durant, almenys, els propers 4 anys, prorrogable 2 anys més, amb un contracte milionari de quasi 6.000.000 d’euros anuals. Aquesta nova gestió, ha implicat diferents canvis tècnics i que han dut a l'actual equip de govern a tornar a l'antic sistema de gestió de contenidors tradicionals.

Esta decisió ha comportat, de moment, una despesa pressupostada per aquest 2019 de 150.000€ per la compra dels contenidors, a la qual se li han de sumar els 400.170,77 euros pressupostats també aquest 2019, per al “tractament de residus COPATE”.

Actualment, tenim 19 illes de contenidors soterrats a Alcanar i 6 a Les Cases, quins seran els costos per extreure aquests contenidors i qui ho acabarà pagant?

Es seguirà mantenint la ubicació actual d’aquestes 25 illes o bé s’instal·laran noves illes? I si es que sí, on està prevista la seua instal·lació? Cal recordar que en algunes d’aquestes illes s’hi han instal·lat càmeres per tal de “vigilar” els contenidors, amb un cost d’inversió d’uns 40.000euros.

La implementació gradual dels nous contenidors de superfícies es farà de forma gradual, s’ha calendaritzat aquesta implementació?

Des de l'Assemblea local d'Alcanar i les Cases, ens fem totes aquestes preguntes i també perquè no es va assajar de forma adequada el sistema de contenidors soterrats abans d'implantar-se arreu del municipi i del territori, un sistema que va començar a caminar fa poc més de 10 anys, el març de 2008 amb la implementació de 128 contenidors al nostre municipi. No té cap sentit que la inversió que es va realitzar aleshores haja quedat en un no res, tot per una falta de previsió alarmant.

Tornarem a repetir aquest error? On està l’estudi econòmic i tècnic sobre la viabilitat del projecte a llarg termini. Una inversió que fa pudor i que (com sempre) acaba pagant la ciutadania.

-----------------------

 

 

 

 

Articles d'opinió de mesos anteriors

 

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar