Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Sant Jordi 2021: l'any de les lletres canareves

Sant Jordi 2021: l'any de les lletres canareves

| Cultura

La Festa de Sant Jordi, que se celebra el 23 d'abril, és una commemoració de la cultura i l’amor, però és també un dia de promoció i defensa de la cultura i la llengua catalanes.

Aquest any ha estat molt prolífic per a les lletres canareves perquè han vist la llum set obres d'autors locals: Tomàs Camacho Molina. Lo mestre-poeta canareu, de diversos autors; Alcanar. Imatges de 3000 anys d’història, de Núria Prades i Jordi Sancho; Te’n contaré més de cent – Cròniques escolars,  coordinat per Joan-Josep Sancho; Asesino por casualidad, de Fran Gómez; Amore, de Miquel Bort; La vida de la pera, d’Ivan Forcadell i La visión del superviviente. La nueva era oscura, de Sergi Marqués.

Totes les publicacions, de diferents gèneres i formats, tenen una gran qualitat artística. A causa de la pandèmia, però, la majoria dels autors presentaran els llibres telemàticament a través de les xarxes socials institucionals amb el suport i la coordinació de la Biblioteca Trinitari Fabregat d'Alcanar.  

Tota la ciutadania podrà gaudir de les presentacions, els següents dies, a partir de les 10.15 h, als canals de YouTube de l'Ajuntament d'Alcanar i de la Biblioteca Trinitari Fabregat i a Alcanar Ràdio, a més, us convidem a fer els vostres comentaris i preguntes a través de les etiquetes #SantJordiAlcanar2021 #lletrescanareves.

Joan Roig, alcalde d'Alcanar i regidor de Cultura, i Jordi Cervera, regidor de Tradicions, presentaran la programació de Sant Jordi demà, 14 d'abril. Dijous 15 Tomàs Camacho parlarà de Tomàs Camacho Molina. Lo mestre-poeta canareu. Divendres 16 serà el torn de Jordi Sancho Núria Prades, autors del llibre Alcanar. Imatges de 3000 anys d’història, mentre que el dissabte 17 Joan-Josep Sancho presentarà  Te’n contaré més de cent – Cròniques escolars. Dilluns 19 escoltareu a Laia Bort, autora de l'obra pictòrica Un poble entre línies realitzada l'any 2018 per a la Mostra d'Art i Flors als Balcons i cedida recentment a la Biblioteca Trinitari Fabregat. Dimarts 20 Miquel Bort presentarà la seua obra Amore, dimecres 21 podreu escoltar a Ivan Forcadell parlant de La vida de la pera i dijous 22 serà el torn de Fran Gómez i l'obra Asesino por casualidad.


Els menuts de casa també podran xalar amb una programació especial. Per a la Diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, la Biblioteca Trinitari Fabregat ha organitzat tres sessions de contacontes virtuals per a tots els xiquets i xiquetes del municipi. 

Tota aquesta programació telemàtica es podrà complementar amb la Fira de Sant Jordi i la signatura de llibres, seguint les recomanacions del Procicat. En qualsevol cas, a l'hora de reservar o adquirir els llibres i les roses, l'Ajuntament i la Biblioteca Trinitari Fabregat recomanen a la ciutadania que ho faça al comerç local per tal de donar suport als botiguers del municipi.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar