Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies S'activa el Pla Alfa a Catalunya degut a l'onada de calor

S'activa el Pla Alfa a Catalunya degut a l'onada de calor

| Salut

Atesa l'onada de calor i el greu risc d'incendi per la situació meteorològica existent, que ja s'ha materialitzat en diversos incendis a tot Catalunya s'ha activat el pla Alfa arreu del territori català. A dia d'avui Alcanar es troba al nivell 2 dins del pla, que serveix per a determinar els efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals. Per això, les restriccions imposades des de la Generalitat no afecten el municipi. Tot i això, les temperatures s'aniran actualitzant i és possible que durant el cap de setmana el nivell 3 s'instaure a les comarques ebrenques.

El Departament d'Interior restringeix des d'aquest divendres i fins dimarts vinent l'accés a nou massissos i parcs naturals per l'alt risc d'incendi. La mesura s'ha adoptat després que la Direcció General d'Agents Rurals ha elevat el Pla Alfa de nivell 3 per a 275 municipis de 20 comarques i preveu l'accés restringit a nou massissos: Montgrí, Cap de Creus, l'Albera, les Gavarres, Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l'Obac. En els municipis que es troben en aquest nivell del Pla Alfa queden suspeses les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli.

Les comarques amb municipis afectats per les restriccions són l'Alt Empordà; Alt Penedès; Alt Urgell; Anoia; Bages; Baix Empordà; Baix Llobregat; Baix Penedès; Barcelonès; Garraf; Gironès; Maresme; Moianès; Noguera; Pallars Jussà; Pla de l'Estany; Segarra; Solsonès; Vallès Occidental i Vallès Oriental.