Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Resultats electorals de les eleccions municipals 2023 a Alcanar

Resultats electorals de les eleccions municipals 2023 a Alcanar

| El Ple

Esquerra Republicana d'Alcanar governarà a Alcanar els pròxims 4 anys en majoria absoluta per tercera vegada consecutiva. Els veïns i veïnes han tornat a fer confiança a Joan Roig perquè encapçale el nou govern municipal sorgit del 28 de maig, aconseguint la segona majoria absoluta com a alcalde. 

ERC Alcanar, les Cases i Alcanar Platja ha aconseguit el 45,33% dels vots i tindrà set regidors i regidores. Les sis persones que acompanyaran Roig són: Mireia Garriga, Marc Chavalera, Mar Sancho, Xavi Barrera, Meritxell Ulldemolins i Axel Sorolla. El principal partit a l'oposició serà Junts amb Amanda Esteller al capdavant, que ha obtingut tres regidors i el 21,36% de vots. Esteller estarà acompanyada per Paco Reverter i Antonio Castro. La tercera força en vots és la CUP (17,63%), que tindrà Lluc Ulldemolins i Marta Sans com a regidors, seguit del Partit dels Socialistes de Catalunya (11,54%), amb una regidora, Neus Sancho. En canvi, Valents no ha aconseguit tenir representació al consistori canareu.

Aquesta vegada hi ha hagut una davallada significativa de la participació en el municipi. Han anat a votar un 56,8% dels canareus i canareves, això significa que la participació ha baixat 11,8% punts respecte a la participació del 2019, quan les municipals van coincidir amb les eleccions europees, tot i que la participació se situa per dalt de la mitjana nacional, que ha estat de 55,5% del cens.

Resultats del 2019

En les darreres eleccions municipals ERC d'Alcanar va obtenir vuit regidors, dos la CUP, un Junts, un Desperta't i un altre el PSC. En percentatges ERC-AM va assolir un 54,65% dels vots, la CUP un 12, 22%, Junts un 10,79%, Desperta't un 8% i el PSC 7,92%.