Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Restriccions i actuacions davant les afectacions pel temporal

Restriccions i actuacions davant les afectacions pel temporal

| Governació

Avui és el segon dia de l’episodi de pluja, vent, neu i fort onatge que continua afectant les Terres de l’Ebre. A Alcanar s’han acumulat ja més de 130 litres per metre quadrat i és a les Cases, concretament a la costa, on hi ha les afectacions més importants.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, ha visitat aquest matí les zones afectades i ha indicat que des de l’Ajuntament es treballa per tal de “garantir la seguretat de les persones i minimitzar, tant com siga possible, les afectacions materials”. Així mateix, demana precaució i continua recomanant que "la gent no s’aprope a la costa, busque rutes alternatives i evite sortir de casa.”

Restriccions al trànsit a les Cases

La Policia Local d’Alcanar ha limitat el trànsit a algunes zones a causa del desplaçament de còdols, arbres i altres materials a la via pública. En concret, s’ha restringit el pas a veïns i vehicles autoritzats al carrer Lepanto, entre el carrer pescador i avinguda del  Marjal. També al carrer Cases del Mar i el passeig marítim des del carrer Pescadors fins a Sòl de Riu, així com tots els seus accessos. També s’ha tallat el camí de Virol, -concretament el tram del barranc de les Forques-, Camí de les Cases i l’accés al port marítim. L’Ajuntament d’Alcanar ha fet arribar l’avís als veïns i veïnes a través de les xarxes socials.

El regidor de Governació, Jordi Bort, també ha visitat les zones perjudicades i ha indicat que “a banda de les afectacions a les Cases, hi ha algun incident a Alcanar amb el cablejat i Alcanar Platja amb arbres”. Bort ha fet una previsió de la situació i ha indicat que en les pròximes hores “en termes generals el temporal es moderarà, tot i que pot haver-hi pics d’intensitat i de caràcter puntual. Amb tot, el vent podria bufar amb més força”.  En aquest sentit, ha demanat a la ciutadania que “preste especial atenció a tot allò que podria caure a la via pública a causa del vent”.

Actuacions d’emergència

Des de primera hora del matí, la Brigada Municipal d’Obres i Serveis està fent feines de manteniment i d’obertura del pas per a garantir l’accés a vehicles d'emergència i el trànsit dels veïns. Des de la Brigada ja s’ha contactat amb professionals del municipi especialitzats en el moviment de terres per a contractar els seus serveis i actuar amb major rapidesa. “Quan acabe el temporal començarà la feina de neteja i de restabliment la normalitat”, ha afirmat Ivette Fibla, regidora d’Ordenació del Territori.

De moment no hi haurà cap  alteració del transport escolar ni de les classes dels centres públics. L’Ajuntament, a través dels canals de comunicació, informarà de qualsevol novetat, després de fer les gestions pertinents amb Protecció Civil i el Departament d’Educació, els quals tenen la potestat per decidir sobre l’obertura i tancament dels centres escolars.

El consistori també està en comunicació constant amb els veïns afectats, la Confraria de Pescadors Sant Pere, els càmpings del municipi, el Club Nàutic, així com totes aquelles persones que sol·liciten informació.

Afectacions al port marítim

Les barques d’arrossegament del port de les Cases d’Alcanar es van traslladar divendres passat als ports de la Ràpita i Vinaròs. El secretari de la Confraria de Pescadors de les Cases, Raül Ribot, ha explicat que aquest “és un dels temporals més forts que he vist mai. Una vegada es calme tot, podrem comprovar quines han estat les afectacions a la zona del port, on les onades estan sent molt intenses”.

I des de protecció civil la directora general, Isabel Ferrer, continua recomanant que “s’evite els desplaçaments que no siguen absolutament necessaris, davant de dos dies crítics”. Així mateix, davant la possibilitat de crescuda dels rius demana “evitar acostar-se i travessar els rius”.