Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Oberta la convocatòria de periodista dins el programa Joves en Pràctiques

Oberta la convocatòria de periodista dins el programa Joves en Pràctiques

| Recursos humans

L'Ajuntament d'Alcanar ha obert la convocatòria de contracte en pràctiques per a una persona que tinga estudis universitaris dins l'àmbit de la Comunicació (preferentment), humanitats o Ciències Socials: Periodisme, Comunicació Audiovisual, Història, Filologia Catalana, Sociologia, Ciències Polítiques, etc.,  després que el Servei d’Ocupació de Catalunya, de la Generalitat, haja aprovat al consistori canareu tres contractes dins el Programa Joves en Pràctiques.

Tal com indica el Pla Local de Joventut 2021-23 de l'Ajuntament, una de les línies de treball de la Regidoria de l'àrea és promoure polítiques d'emancipació i professionalització del Jovent, a través d'aquest i altres projectes similars. En aquest sentit, Meritxell Ulldemolins, regidora de Joventut, afirma que: "aproximar al jovent a aquest tipus de programes els permet tenir experiències laborals després de cursar els seus estudis per a millorar la seua ocupabilitat i les possibilitats d'introduir-se al mercat laboral".

Els requisits per optar a un dels contractes en pràctiques són: tenir menys de 30 anys, disposar de la titulació que requereix cada perfil, així com estar inscrit al Programa de Garantia Juvenil i com a demandant d’ocupació al SOC. Les persones que hagin participat en la convocatòria del 2019 i del 2020 no podran participar en la d’aquest any.

Requisits imprescindibles:

- No haver estat contractat en les convocatòries anteriors del programa Joves en Pràctiques 2019 i 2020.
- Estar inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya com a Demandants d'Ocupació No Ocuapts (DONO)
- Estar inscrits al Registre de la Garantia Juvenil.
- No haver passat més de 5 anys des de l'obtenció de la titulació requerida, i 7 anys per a persones amb discapacitat
- No haver estat contractat amb un contracte de treball en pràctiques per un període superior a 18 mesos, en aquesta o altra entitat o empresa.   

Tasques a desenvolupar:
- Portar a terme recerques, la qual cosa inclou recopilar informació, investigar notícies i parlar amb contactes.
- Realitzar recerques per Internet.
- Fer entrevistes cara a cara, per telèfon o per e-mail.
- Presentar les notícies.
- Donar suport a la programació d'Alcanar Ràdio.
- Col·laborar amb el Butlletí  informatiu Viure Alcanar.
- Donar suport a les xarxes socials institucionals.
 
Les persones interessades s'han d'inscriure a l’Oferta amb registre número 09/2021/16773 del SOC de forma urgent.
 
Joves en Pràctiques és un programa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) dirigit a titulats de menys de trenta anys inscrits a l’oficina de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació i al Registre d’Informació de la Garantia Juvenil. Ofereix contractes en pràctiques d’una durada de sis mesos. Compta amb el finançament del SOC i del Fons Social Europeu.