Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'amagatall d'Evan, una barreja de literatura i audiovisual molt captivadora

L'amagatall d'Evan, una barreja de literatura i audiovisual molt captivadora

| Cultura

Durant la pandèmia, el canareu Lluís Ortega i Giménez, conegut per la seua afició a dirigir films de baix pressupost a les nostres terres, com Entre bessons, Ovella negra i diversos homenatges al seu personatge de ficció favorit, Indiana Jones, comença a escriure un nou guió anomenat L'amagatall d'Evan. 

Veient l'envergadura i les possibilitats descriptives tant d'ambients com de psicologia dels personatges, i una història tan intrigant com trepidant, decideix traslladar el que era en principi un guió cinematogràfic a la seua primera novel•la. Durant l'escriptura, Lluís es documenta, com fa sempre, i demana ajuda a professionals de la zona per a que l'assessoren en temes com la psicologia en adolescents. Judit Labernia s’hi presta desinteressadament. 

Es documenta sobre altres temes amb més professionals i amics que no es poden desvetlar per no aixafar la sorpresa de la trama. A més a més, cerca per la xarxa tota mena d'informació per a arredonir una història intensa, que no puga deixar indiferent a ningú. És així com, una volta finalitzada, es posa en contacte amb Onada Edicions, els explica la història que ha creat i una idea final molt original que se li ha acudit per a completar el llibre. L'editorial s'interessa de seguida per l'obra.

Quina és aquesta idea? Coneixent com li agrada tot el món visual a Lluís, decideix d’incloure fotografies il•lustrades entre capítols. Es presten a fer de models diversos amics, els quals representen les millors escenes de cada capítol (Vanessa Pomada, Oriol Torres, Miquel Bort, Rosanna Grau...), essent captats per l'ull i la càmera del seu gran amic Ben Dalmau.

La novel•la, a més a més, va acompanyada d'un codi QR per a accedir a un canal de YouTube en què es pot gaudir tant d'un videoclip oficial del llibre, amb veu de Consol Vericat i música de Michel Senar, com de sis curtmetratges inèdits relacionats amb el llibre, en els quals es pot aprofundir en cadascun dels personatges principals. Aquests vídeos es van rodar durant el 2022 i el seu gènere principal és l'humor. Han estat filmats a les nostres terres i són interpretats pels mateixos actors que han aparegut a les fotografies del llibre adés esmentades.

En aquesta novel•la, l’autor experimenta una barreja de gèneres literaris, com la comèdia, l’aventura, la denúncia social i, fins i tot, el terror, amb l’excusa d’una història d’amor molt commovedora en un context de l'època dels anys vuitanta i noranta realment màgic per al personatge principal.

L’amagatall d’Evan

Evan és un xiquet de quaranta anys, innocent i insòlit, que vol desxifrar el trencaclosques del seu cervell desordenat.

Té una única obsessió: col•leccionar tot allò que li recorda la seua feliç infància de la darreria dels vuitanta i principi dels noranta. La seua vestimenta friqui, les seues ulleres steampunk, el seu pentinat anime, desenes de pòsters de videoclub a les parets i el pis pràcticament convertit en una botiga de joguines retro donen forma a la seua extravagant personalitat.

Tot i això, a Evan li manquen un parell de detalls per a satisfer completament la seua felicitat: necessita urgentment una companya de jocs per a divertir-se i alhora resoldre el perquè d’unes paraules tan intrigants que se li repeteixen sovint mentalment.