Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament impulsa un taller sobre el dol gestiacional, perinatal i neonatal

L'Ajuntament impulsa un taller sobre el dol gestiacional, perinatal i neonatal

| Acció Social

L'Ajuntament d'Alcanar ha organitzat un taller sobre el dol gestacional, perinatal i neonatal de la mà de  Judit Labèrnia, psicòloga i psicoterapeuta especialitzada en sexualitat i perinatal. El taller tindrà lloc el pròxim dissabte, 9 d'abril, de 10 a 13 h, a la Biblioteca Trinitari Fabregat d'Alcanar. Es tracta d'una activitat oberta a tothom que vulga ampliar els seus coneixements sobre el dol gestacional, perinatal i neonatal i adquirir recursos de gestió del dol, així com l'acompanyament del procés. Cal de fer la inscripció prèvia via whatsapp o trucada al telèfon 627338980.

Posteriorment, el dissabte, 7 de maig, de 10 a 13 h, a la Biblioteca Trinitari Fabregat d'Alcanar, tindrà lloc la primera trobada del grup participatiu per a la creació de l'espai de reconeixement del dol gestacional, perinatal i neonatal, també amb l'acompanyament de Judit Labèrnia. Aquesta activitat està dirigida a famílies que han passat un procés de dol gestacional, perinatal i neonatal. També s'ha de fer la inscripció prèvia via whatsapp o trucada al telèfon 627338980.

Aquestes accions s'emmarquen dins d'un projecte de suport i acompanyament al dol perinatal impulsat per l'Ajuntament d'Alcanar i que ha comptat amb el suport de tots els grups polítics municipals. El primer dels actes fou el 16 d'octubre de 2021 per a commemorar el Dia Internacional del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal. L'acte va tenir lloc a la replaceta situada al camí del cementiri, on es va retre un petit homenatge a les criatures que han mort abans del seu naixement, en el moment de néixer o en les primeres setmanes de vida.

La regidora d'Afers Socials i Famílies, Maribel Ramon, recorda la importància de dotar el municipi amb un espai memorial destinat a donar suport i acompanyar les famílies que han patit aquesta traumàtica situació. "Es tracta de reconèixer el dol de les famílies i parelles afectades i oferir-los un espai de recolliment i serenor per recordar el fill o filla que han perdut. És per això que volem que siguen les mateixes famílies les que proposen aquest espai, així com els elements que consideren més adequats per al reconeixement del dol i homenatge als seus fills".

Per la seua banda, Judit Labèrnia explica que malgrat ser freqüent, la mort perinatal i gestacional constitueix un tema tabú, "un dol desautoritzat, ja que la societat no reconeix aquests infants i sovint minimitza la seua pèrdua". En aquest sentit, considera necessària la creació d'espais de trobada i de suport a les persones afectades.

"És molt important que aquestes famílies se senten acompanyades socialment en el procés de dol que comporta aquesta dura experiència. El saber i l'experiència d'altres persones que han transitat i integrat aquest patiment és molt valuós", afegeix la psicòloga.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar