Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament d'Alcanar signa un contracte amb la protectora ARCA per a la recollida d'animals

L'Ajuntament d'Alcanar signa un contracte amb la protectora ARCA per a la recollida d'animals

| Salut

El consistori ja ha habilitat l'espai de primera acollida al recinte del magatzem municipal

L'Ajuntament d'Alcanar i l'Associació per al Refugi i la Cura dels Animals (ARCA) han signat un contracte per a la prestació del servei de recollida d'animals de companyia abandonats o perduts. L'Ajuntament va prescindir al maig el contracte que en els últims anys havia tingut amb l'empresa El Corralet, de Vinaròs.
"El contracte que hem signat amb l'associació ARCA per a la recollida d'animals es va iniciar el 16 de juliol de 2019. El procés ha estat complex i implica la participació de diferents agents", explica Mercè Fischer, regidora de Salut de l'Ajuntament d'Alcanar. "ARCA tindrà els animals a la protectora fins que es troben els propietaris o se'ls puga donar en adopció, o fins i tot cuidar-los allí perquè estiguen ben atesos", afig.

ARCA, actualment emplaçada a Aldover, presta ja els serveis de recollida d'animals. En el contracte l'Ajuntament es compromet a disposar d'un petit espai amb les condicions corresponents per a que l'animal trobat hi puga romandre durant el temps necessari, entre  un i tres dies naturals, fins que el propietari el puga recollir en cas de pèrdua o fins que siga recollit per ARCA.

"En breu instal·larem espais d'acollida al recinte del magatzem de la Brigada Municipal d'Obres i Serveis amb dispensadors d'aigua i pinso per tal de proporcionar la primera acollida. Després de recollir-los, la Policia Local farà la lectura del xip i, si els seus propietaris són d'Alcanar o de la zona, hi contactarà perquè no s'hagen de desplaçar a Aldover per a recollir-los", afig Fischer.

Mensualment ARCA haurà de comunicar a l'Ajuntament d'Alcanar el nombre d'animals arreplegats, les característiques, la raça, la justificació de la recollida, i el tractament o seguiment que en cada cas pertoque fer de l'animal.

"El fet que ARCA es comprometés a fer arribar a l'Ajuntament informació periòdica del seguiment de l'animal, des de la recollida fins a l'acollida, passant per l'adopció, va ser un punt decisiu a l'hora de seleccionar-la", explica l'alcalde, Joan Roig.

 


Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar