Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament presenta ‘alcabàs!’, una aplicació mòbil per apropar el comerç local a la ciutadania

L’Ajuntament presenta ‘alcabàs!’, una aplicació mòbil per apropar el comerç local a la ciutadania

| Comerç
Aquest matí, a l'edifici de Serveis Agraris, s'ha presentat en societat 'alcabàs!', un projecte de transformació digital del teixit empresarial del municipi impulsat per l'àrea de Desenvolupament de l'Ajuntament d'Alcanar.

L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, ha indicat que "l'èxit i la sostenibilitat de les empreses depèn en gran part de la capacitat d'adaptació que tinguen i de l'eficiència en l'ús d'eines per encarar el procés de transformació digital. La missió de l'àrea de desenvolupament és, precisament, estimular aquesta transició digital del comerç, donant un impuls en la reactivació econòmica".

L'acció principal del projecte és la implementació de l'eina digital 'alcabàs!', que permet unificar tot el comerç en una sola aplicació mòbil. Segons ha explicat Judit Sancho Prades, tècnica de l'àrea, l'eina "permet a les empreses augmentar la seua visibilitat, fer promocions, crear esdeveniments i notícies, a més d'enllaçar les seues xarxes socials i pàgina web". La ciutadania també obté beneficis, "com ara tenir tots els comerços i serveis classificats per sector d'activitat i amb tota la informació al mòbil, així com accés exclusiu a ofertes, promocions, esdeveniments i notícies", ha afegit Sancho.

El projecte està cofinançat per la Diputació de Tarragona. En aquest sentit, Francesc Barbero, diputat delegat d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, ha felicitat l’Ajuntament d’Alcanar per impulsar alcabàs! i  ha destacat que “és un projecte molt singular perquè ha sabut aprofitar amb imaginació i  talent aquesta subvenció per a repercutir de forma positiva en el teixit comercial del municipi.”

Les accions a desenvolupar s’ha dissenyat en diferents fases, les primeres han estat la contractació de dos tècnics de comerç per implementar el projecte i la posada en marxa de l'aplicació. A continuació s’ha llençat un programa de ràdio a l’emissora municipal, 'Mirades al comerç', així com un apartat mensual al butlletí 'Viure Alcanar' amb l’objectiu de posar en valor les botigues de poble i donar veu als comerciants locals.
 
També s'han dissenyat accions formatives i tallers per a millorar la competitivitat i qualitat dels comerços per tal de facilitar-los eines adequades per a innovar els seus negocis i millorar la qualitat dels serveis que ofereixen.

El projecte continuarà amb una campanya per incentivar el consum del comerç local i l'hostaleria que en els pròxims dies premiarà a les primeres 150 persones que es registren a l'aplicació, rebent d'obsequi una bossa del projecte. Paral•lelament al projecte 'alcabàs!', es llençarà una campanya per incentivar el consum del comerç local i l’hostaleria.

A més, l'aplicació 'alcabàs!' integrarà un marketplace per a que totes les empreses del municipi puguen posar a la venda els seus productes o serveis en una única plataforma en línia. De moment el projecte compta amb catorze empreses adherides tot i que des del consistori s’espera que s’hi sumen més comerços.

alcabàs!, una aposta del pla de govern

Des de la seua creació el 2015, l'àrea de Desenvolupament Local treballa per posar a l'abast de les empreses eines i recursos per afavorir la transició digital i per a un canvi de paradigma cap al màrqueting més experiencial i orientat al client. En els darrers anys, i sobretot arran de la pandèmia, s'han produït canvis profunds en les empreses i organitzacions i també noves tendències en els hàbits de consum.

El projecte 'alcabàs!' és precisament això, “el reflex del treball en xarxa de les empreses i l'ajuntament, pedra angular del nostre model de poble i una eina imprescindible per a assolir un dels nostres principals objectius del pla de govern: dotar de noves eines i coneixements a empresaris, treballadors i autònoms del poble que contribuïsquen a la millora de la competitivitat d'empreses i comerços”, ha conclòs l’alcalde d’Alcanar.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar