Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament i la Plataforma del Sénia satisfets per la sentència del TC en contra de la indemnització a Castor

L’Ajuntament i la Plataforma del Sénia satisfets per la sentència del TC en contra de la indemnització a Castor

| Economia

L’Alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, i els representants de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, Cristina Reverter i Evelio Monfort, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per a fer valoracions de la resolució del Tribunal Constitucional en contra de la polèmica indemnització de 1.350,7 milions d’euros a la promotora del projecte Castor aprovada el 2014 pel Govern del PP amb un reial decret llei urgent.

“Amb aquesta sentència s’han vist reconegudes les demandes de la Plataforma i l’Ajuntament contra el Castor i el pagament d’un indemnització que no procedeix”, ha declarat Alfons Montserrat.

El batle i la Plataforma han exigit al Ministeri d'Energia que retire l'ordre de pagament publicada al BOE el 27 de desembre, i que es va autoritzar el dia 22, l'endemà de la sentència del TC, i que autoritza a mantenir el cobrament als consumidors de gas la part corresponent al 2018 de la factura del Castor. També li han demanat que exigisca el rescabalament de la indemnització abonada amb diners públics.

La Plataforma del Sénia portarà a terme, de forma paral·lela, un conjunt d’accions per aconseguir que es complisca la sentència del TC. Primerament, enviarà un escrit al Banc Europeu d’Inversions  sobre aquesta sentència, i també a la Defensora del Poble Europeu, en relació amb la queixa de la Plataforma presentada des de fa anys davant la institució bancària europea.

També comunicarà la sentència al Síndic de Greuges de Catalunya, que està fent un seguiment exhaustiu d’aquest cas, així com a les diferents instàncies europees, la Comissió de Peticions i el Parlament Europeu, en el marc de l’acord que va aprovar el Ple del Parlament en relació amb la necessitat d’adoptar les mesures necessàries per a frenar la indemnització concedida a l’empresa ESCAL UGS, i una reprovació política recollida en l’informe anual d’activitats del BEI de 2013.

D’altra banda, l’escrit es farà arribar a la Generalitat Valenciana, al Partit Socialista Valencià (PSV), al Parlament de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, que van presentar el recurs al Tribunal Constitucional, ja que les organitzacions socials no podien fer-ho. I també a les organitzacions de consumidors i a la Unió de Consumidors de Catalunya perquè inicien accions per a defensar els drets dels consumidors que estan pagant aquesta indemnització en les seues factures.

“El que ha de fer un govern seriós i responsable és exigir la devolució dels diners donats gratuïtament i en nom de tots, a una empresa que es va beneficiar d’una concessió, amb una clàusula totalment abusiva. I, sobretot, ha de tenir la valentia de dir a la ciutadania que el govern s’ha equivocat i que demanarà que es tornen els diners pagats indegudament”, ha sentenciat Cristina Reverter.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar