Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament d’Alcanar signa un conveni de col·laboració amb PIMEC i FECOAL per a enfortir i potenciar el comerç local

L’Ajuntament d’Alcanar signa un conveni de col·laboració amb PIMEC i FECOAL per a enfortir i potenciar el comerç local

| Economia

Aquest matí s’ha signat un conveni de col·laboració a tres bandes entre l’Ajuntament d’Alcanar, PIMEC Comerç i la Federació de Comerç d’Alcanar (FECOAL) amb l’objectiu d’establir un marc de col·laboració per promoure accions de millora en el desenvolupament del comerç urbà i de proximitat, a través d’actuacions conjuntes que reverteixin en benefici de les petites i mitjanes empreses comercials i de la cohesió territorial en l’àmbit municipal.

El conveni ha estat signat per l'alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, el president de Pimec Comerç a les Terres de l’Ebre, Joan Caballol, i el president de FECOAL, Ramon Martí. També han estat presents en l'acte el regidor de l’àrea de desenvolupament local, Jordi Monfort, el coordinador territorial de PIMEC Comerç a les Terres de l’Ebre, Josep Subirachs, i la tècnica de l’àrea de desenvolupament local, Judit Sancho.

El document preveu projectes de dinamització i desenvolupament econòmic local en col·laboració amb els comerciants de la població per tal de fomentar els vincles entre el sector públic i privat. Les diverses accions s’aniran concretant anualment i es realitzaran de manera conjunta a partir de cinc eixos estratègics:  la professionalització del sector; la promoció de l’associacionisme; el foment i assessorament a la creació d’empreses a l’àmbit del comerç; la integració dels comerciants nouvinguts i la realització de tallers, jornades i sessions formatives.

Caballol explica que amb aquest conveni es pretén “reduir  les fuites de comerç cap a altres poblacions” alhora que “combatre el derrotisme, ja que, amb més de 9.000 habitants, el comerç canareu té un gran potencial que cal projectar”. També ha recalcat que amb la incorporació de FECOAL a PIMEC Comerç “es reforça l’acció i implementació territorial de l’entitat”.

Per a Montserrat, la signatura d’aquest conveni dotarà l’Ajuntament de més eines “per a desenvolupar la tasca que porta a terme en relació a la promoció i suport  a totes les accions relacionades amb el desenvolupament econòmic del teixit empresarial i comercial del municipi”; i Monfort ha afegit que “serà un element més de les polítiques locals d’impuls al consum local i a la millora de la gestió dels negocis”.

Per la seva banda, Martí ha destacat la importància de la funció social del comerç, com “a element de creació de riquesa i ocupació local, però també com a punt de trobada i socialització” i per tant, “aquest conveni no només beneficiarà els comerciants, sinó també al conjunt de la població.” 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar