Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament asfalta 15 camins arran de la concessió de les subvencions pels aiguats del 2018

L’Ajuntament asfalta 15 camins arran de la concessió de les subvencions pels aiguats del 2018

| Urbanisme

El mes de novembre va començar les obres d'arranjament de camins del municipi, arran de les subvencions pels aiguats del 2018 concedides per l’Estat espanyol. Les obres es van començar a licitar a l'agost del 2021 perquè la bestreta dels diners de la subvenció va ser efectiva al juliol del 2021.

El projecte de pavimentació consisteix en l'asfaltatge de tota la longitud i amplada dels camins. De moment ja s’ha actuat en sis, tot i que està previst d’adequar-ne un total de quinze dins la partida pressupostària d’enguany.  

Ivette Fibla, regidora d'Urbanisme i Ordenació del Patrimoni, explica que "el 2018 es van dividir les sol·licituds en vuit sectors; uns quants d'aquests ja estaven en licitació quan van arribar els aiguats de l'1 de setembre de 2021". Després de les pluges torrencials del mes de setembre, s'han mantingut les actuacions en els camins on no hi ha hagut canvis substancials respecte al seu estat després dels aiguats del 2018 i on, per tant, continuen essent vàlids els projectes inicials de reparació del paviment.

"Hi ha un parell de sectors que s'han hagut d'aturar, ja que són zones, com la dels Castellans o Sant Jaume, on hi ha hagut molts danys i, per tant, aquells projectes de reparació dels danys del 2018 ara ja no són vàlids. Ja hem parlat amb la Generalitat per a replantejar aquests projectes, siga fent-ne un de nou o fent-hi un annex", afegeix Fibla.

Les actuacions que es faran gràcies a les subvencions pels aiguats del 2018 seran finançades en un 50% per l’Estat espanyol i en un altre 50% per fons municipals. "Per tal de poder aprofitar al màxim les subvencions del 2018, totes les actuacions tindran aquest 50% de fons municipals, menys la primera de totes, als camins d’Alcanar Platja, en què el finançament és compartit entre l’Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya", afegeix Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Camins d’Alcanar Platja: de la Mestra, de Codonyol, del Mas del Cec i del Llop

Els primers camins a asfaltar-se han estat quatre d'Alcanar Platja, que uneixen l'antiga carretera nacional i la nova nacional: el camí de la Mestra, de Codonyol, del Mas del Cec i del Llop. La Junta de Govern Local del 29 de setembre de 2021 va adjudicar les obres a l'empresa BECSA, SA, a través d'una licitació i per un import de 184.962 euros (21% d’IVA exclòs).

Aquesta actuació, a diferència de la resta, té un 50% de finançament de l'Estat espanyol i l'altre 50% de la Generalitat de Catalunya.

Camí de Càlig i dels Barranquets
També s’han asfaltat el camí de Càlig i el dels Barranquets II, dins el sector A. La Junta de Govern Local del 13 d’octubre de 2021 també va adjudicar les obres a l'empresa BECSA, SA, a través d'una licitació i per un import de 97.929,18 euros (21% d’IVA exclòs).

Pròximes actuacions
La resta de sectors estan ja licitats i adjudicats i està previst que els treballs s’allarguen fins a les pròximes setmanes. En concret, s’actuarà en els camins del sector B –de les Mallades–, del sector C –del Tancat de Codorniu, Trimar, Vell de les Cases i prolongació de Virol– i del sector E –Montecarlo, del Carles III, de l'Aiguassera sud, de la Mestra en el tram de dalt de la CN-340– i l’any vinent s’actuarà en la resta de sectors.