Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Finalitzen les tasques de neteja als setis on s’havia dipositat la runa causada per l’emergència dels aiguats de l’1 de setembre

Finalitzen les tasques de neteja als setis on s’havia dipositat la runa causada per l’emergència dels aiguats de l’1 de setembre

| Medi Ambient

Els dies posteriors als aiguats de l’1 de setembre de 2021 es van habilitar puntualment tres solars per a dipositar-hi la runa que es va generar en l’emergència i postemergència: el terreny on se situa la plaça de bous d’Alcanar, el seti annex a la pista esportiva de les Cases d'Alcanar i una tercera parcel•la davant del Càmping Alfacs, d'Alcanar Platja.

Fa unes setmanes es van iniciar les tasques de neteja als punts especificats i, finalment, ja han acabat. Amb l'objectiu de mantenir els emplaçaments nets, es fa una crida ciutadana a dipositar la brossa als llocs indicats. De fet, el municipi d'Alcanar disposa d'una deixalleria municipal per abocar la brossa generada en els diferents àmbits i d'un servei de recollida de deixalles voluminoses a domicili. "És molt important que tothom deixe d'abocar deixalles en aquests solars. Les persones que hi tiren residus a partir d'ara poden ser sancionades, ja que la deixalleria municipal està en funcionament i ofereix un servei de recollida de runa. Per tant, la deixalleria municipal, que ha ampliat l'horari recentment, és el lloc on s'han d'abocar els residus i tota la brossa que es genera en l'àmbit domèstic", explica Jordi Bort, regidor de Medi Ambient.

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, explica que l'acció “s'ha fet conjuntament amb l'Agència de Residus de Catalunya, el COPATE i el Consell Comarcal del Montsià. D'aquesta forma hem pogut ser molt més àgils a l'hora de tractar i transportar una quantitat de residus enorme i sense precedents a les nostres terres. Per tant, ha sigut complicat de gestionar perquè ho volíem fer d'una manera respectuosa amb l'entorn".

L'alcalde d'Alcanar vol fer un agraïment "al COPATE i l'Agència de Residus pel suport, la feina i la diligència a l'hora de gestionar la recollida". La gestió del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha estat imprescindible per a agilitar els tràmits administratius i logístics. A més, facilitarà el pagament fraccionat de la recollida. Per la seua banda, l'Agència de Residus de Catalunya ha emès un informe d'emergència que ha permès al COPATE agilitar els treballs i també explora línies d'ajuda per a cobrir la despesa de la recollida.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar