Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Es presenta a Alcanar el programa de fruita a les Escoles de la Generalitat de Catalunya

Es presenta a Alcanar el programa de fruita a les Escoles de la Generalitat de Catalunya

| Economia, Educació

>> El Programa lliurarà una bossa de clementines de l'Ebre a les famílies dels 254.000 infants que hi participen

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, han presentat aquest divendres a Alcanar una nova edició del Pla de fruita a les escoles, acompanyats de l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig i Federico Tarazona, gerent de la cooperativa citrícola d'Alcanar i president del consell regulador de la IGP Clementines de les Terres de l'Ebre, entre altres autoritats.

Aquesta iniciativa, que compta amb la implicació de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i el teixit productiu del territori, busca promoure el consum de fruita i hortalisses en les dietes de l'alumnat durant l'etapa de formació dels seus hàbits alimentaris, explicar-ne els beneficis i crear hàbits d'alimentació saludables.

La presentació ha tingut lloc a l'Escola Joan Baptista Serra d'Alcanar, ja que una de les novetats que incorpora el programa 2020/2021 és el lliurament als infants, perquè la facen arribar a les famílies, d'una bossa amb clementines de les Terres de l'Ebre. Joan Roig, alcalde d'Alcanar, ha explicat que "aquesta campanya ha de permetre que la clementina d'Alcanar i les Terres de l'Ebre es consolide a l'imaginari col•lectiu català com el que és, una fruita saludable, saborosa, de proximitat i de qualitat. La millor fruita per aquesta època de l'any".

La consellera d'Agricultura ha explicat que amb aquesta acció especial "també complim una de les mesures recollides en el Pla d'acció dels cítrics, un pla treballat colze a colze amb el sector, que preveu, entre d'altres accions, donar visibilitat als cítrics mitjançat el seu consum a les escoles i així ajudar a incrementar-ne la presència en mercats de proximitat".

Jordà també ha recalcat que "baixar a l'Ebre és vitaminar-se amb la vitamina Ebre". I s'ha dirigit directament a la ciutadania per a recordar que a l'hora de fer la compra cal reivindicar "sempre clementines de l'Ebre."

Per la seua banda, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha recalcat que la pandèmia també es combat en els centres educatius com "l'Escola Joan Baptista Serra, una escola gran, molt ben organitzada i que té totes les mesures de prevenció". També ha afegit que "les Terres de l'Ebre són clau en el sector primari del país" i que per això és bo "que s'haja impulsat aquesta campanya".

Federico Tarazona també ha valorat molt positivament la campanya de promoció de la clementina, "ja que en aquesta època de l'any la clementina ha d'estar a les llars catalanes com un producte que reflecteix el saber fer de la pagesia catalana".

Durant l'actual curs escolar, es preveu la distribució de 900 tones de fruita i hortalisses a més de 254.000 alumnes de 1.084 centres educatius catalans que participen en aquest programa.