Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Enquesta per a elaborar el Pla local de dones i el Protocol de violències sexuals del nostre municipi

Enquesta per a elaborar el Pla local de dones i el Protocol de violències sexuals del nostre municipi

| Dona; Acció social

Des de la regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcanar, amb la col•laboració de totes les regidores del consistori, s'ha impulsat una enquesta en línia que permetrà fer una diagnosi prèvia i acurada sobre la situació actual d'Alcanar en clau de perspectiva de gènere i igualtat efectiva entre dones i homes i que facilitarà informació per a elaborar el Pla local de dones i el Protocol de violències sexuals del nostre municipi

Maribel Ramon, regidora de Polítiques d’Igualtat, explica que "aquesta diagnosi, juntament amb altres processos participatius, ens permetrà elaborar el Pla local de dones, una eina on, a través dels resultats obtinguts i l'anàlisi de les necessitats i demandes de les dones, s'elaboraran propostes d'actuacions per tal d'afavorir el treball cap a la igualtat". A més a més, aquest retrat social, també "ens permetrà elaborar el Protocol contra les violències sexuals en espais d'oci, en el que determinarem accions concretes per erradicar aquesta xacra social, i la creació d'eines per als agents implicats", afegeix la regidora.

Per tal de fer un recull acurat de dades, que  permetran valorar i reflexionar sobre la situació de gènere del nostre poble i dissenyar les accions per treballar els punts febles que es detecten, es realitzen dos processos. D'una banda el formulari que us presentem i, de l'altra, en una segona fase, es realitzaran taules de treball virtualas o presencials amb la participació de diferents dones.

En aquest formulari us demanem que contesteu amb rigorositat per tal de fer una bona diagnosi de gènere del nostre municipi. El termini per a emplenar l'enquesta digital finalitza el 31 d'agost.  Moltes gràcies per la vostra col•laboració!

L’Ajuntament d’Alcanar treballa per crear consciència al voltant de la lluita contra una violència que any rere any continua matant dones. Per a Maribel Ramon,  "la violència sexual és una xacra social, un  problema arrelat que hem de treballar moltíssim. Cal fer-nos visibles, fer campanyes i actes, llegir manifestos i fer tot el que estiga al nostre abast perquè la gent es consciencie". 

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, recorda que "sis treballadors i treballadores públiques i la mateixa regidora de l'àrea ja s'han format en polítiques públiques en perspectiva de gènere. Des de l’Ajuntament seguirem treballant, fent molta pedagogia, perquè la violència envers les dones i les persones s’erradique d’una vegada per totes".

>> Accedeix al fomulari en línia.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar