Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Els alumnes de quart d’ESO inicien un projecte de voluntariat dedicat a les Quinquennals

Els alumnes de quart d’ESO inicien un projecte de voluntariat dedicat a les Quinquennals

| Quinquennals, Ensenyament

Les Quinquennals atrapen, tant els jóvens com els grans. Una mostra d’aquest fet és el projecte que aquest estiu han engegat els alumnes que cursaran quart d’ESO durant el pròxim any acadèmic. Organitzats en nou grups, un per sector, els voluntaris ja treballen en la proposta, que s’emmarca en el Pla de serveis comunitaris (APS).

La iniciativa naix de la col·laboració entre el consistori i l’Institut Sòl-de-Riu, que a les acaballes del curs passat plantejaren als alumnes com els agradaria participar en les pròximes festes quinquennals. El resultat: múltiples propostes que, després de ser estudiades pel consistori, han anat agafant forma. “En les tres classes estava present la idea de fer una guia, un mapa o un tríptic informatiu. D’aquesta proposta va aflorar la idea de crear una fitxa informativa per a cada carrer”, explica Maribel Ramon, regidora d’Educació. La fitxa en qüestió contindrà informació formal i artística. S’hi podrà consultar el sector del carrer o l’altar. Així mateix, es revelaran els processos d’elaboració, amb fotos, informació dels materials i curiositats.

Després de reunir-se alumnes, professors i representants de l’Ajuntament, els voluntaris ja estan en marxa. D’estiu, la seua tasca estarà centrada en la recerca d’informació: entrevistaran la gent dels diversos sectors, s’atansaran al procés d’elaboració, etc. “Posar-nos en marxa ha estat molt senzill”, destaca Maribel, que continua: “La resposta dels alumnes i el professorat ha sigut boníssima. S’han organitzat i mobilitzat molt ràpid. Tot i estar en època de vacances, les reunions han estat tot un èxit quant a assistència i ens han transmès molt d’interès”. Tant és així que el grup de voluntaris està compost per la totalitat de l’alumnat, uns 70 membres aproximadament.
A banda de la fitxa informativa, també s’està organitzant un servei d’acompanyament, que consistirà en la presència de l’alumnat, identificat amb vestimenta corporativa, pels carrers del poble durant els dies festius per tal de donar orientacions i atendre consultes. 

El projecte, tot i emmarcar-se en el Pla de serveis comunitaris, no comportarà l’aturada dels altres programes que estan en marxa, de manera que l’alumnat continuarà col•laborant, i formant-se, amb L’Onada, la Fundació Mercè Pla i la Biblioteca Trinitari Fabregat.

Des de l’institut estem molt contents i tenim moltes ganes. Esperem molta col·laboració per part dels alumnes, que ja han iniciat el treball de camp i, de moment, es mostren molt motivats”, explica Neus Barrera, professora de l’Institut Sòl-de-Riu i coordinadora del projecte Aprenem Junts. El futur, i present, de les Quinquennals està en bones mans.

Instal·lació de tòtems a diferents accessos del municipi

Comença el compte enrere per a la celebració de les Festes Quinquennals, que tindran lloc entre el 2 i el 14 d’octubre, i això sempre significa activitat al consistori i als diferents carrers del municipi. "Aquestes festes que són una gran celebració, la nostra bandera i senya d’identitat com a poble, per això mereixen que la campanya promocional siga ben potent", explica Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Per aquest motiu, el consistori ha instal·lat dos tòtems de mides grans a dos accessos del municipi, un a la part de dalt de la Ronda del Remei i l'altre a la rotonda d'accés a Alcanar des de l'Àngol, amb el cartell corporatiu de la festa. Així mateix, està previst que s'instal·len dos tòtems més: un a la rotonda dels Alfacs d'Alcanar Platja i l'altre a la vorera de la rotonda de la circumval·lació en direcció a la gasolinera Tamoil.

Aquests tòtems se sumaran als 12 que ja s’han instal·lat a diferents punts d’Alcanar, les Cases i Alcanar-Plaja amb diferents imatges de la festa. L’objectiu és engrescar la ciutadania a treballar en les Quinquennals, i també per a que tothom que visite Alcanar es reserve les dates compreses entre el 2 i el 14 d’octubre per a conèixer les Quinquennals.

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar