Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El Programa de competitivitat empresarial 2017 es clou amb la participació de més de 200 alumnes

El Programa de competitivitat empresarial 2017 es clou amb la participació de més de 200 alumnes

| Economia, Agricultura i Pesca

Aquesta última edició ha apostat amb força per la formació en citricultura, el motor econòmic del municipi.

Formació de qualitat, impartida al municipi, ajustada a les demandes reals, assequible econòmicament i amb bonificacions per a persones desocupades. Aquesta és la proposta que el Programa de competitivitat empresarial, impulsat per l'Àrea de Desenvolupament Local de l'Ajuntament d'Alcanar, ofereix, des del 2015, a empreses, treballadors, autònoms i emprenedors.

“El projecte té com a objectiu donar suport als sectors productius del municipi, enfortir-los i, alhora, contribuir a millorar l’ocupabilitat de les persones que es troben en situació de recerca de feina”, explica Jordi Monfort, regidor de l’àrea. “Les diferents formacions són el resultat de la col·laboració entre l'Ajuntament i el teixit empresarial local”, afegeix Monfort.

El passat mes de desembre va finalitzar l’edició de 2017, per la qual van passar més de 200 participants. El programa, que va comptar amb docents de primer nivell, incloïa una vintena d'accions agrupades en tres grans eixos: els cursos per a l'obtenció de carnets professionals, les càpsules de màrqueting enfocades a la petita empresa i el comerç i, la principal novetat, el suport a la citricultura.

La formació en citricultura, impartida per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l'Escola Agrària d'Amposta, incloïa seminaris tècnics sobre la gestió integrada i el control biològic de plagues, així com tallers de reconeixement visual de plagues i ajustaments del turboatomitzador. El vessant més pràctic es va concretar en tres missions tècniques, en el decurs de les quals es van visitar unes instal·lacions de cria d'enemics naturals per al control de plagues en cítrics, es va aprofundir en el coneixement de les darreres plagues de cítrics que afecten l'Estat espanyol i en la resposta a aquestes plagues, i també es van conèixer les varietats de cítrics més noves i en auge.

El regidor d’Empresa, Ocupació i Comerç es mostra satisfet: "De moment la resposta ha estat molt positiva, aquesta experiència ens anima a seguir endavant". Està previst que el Programa de competitivitat empresarial 2018 comence a partir del mes de febrer. "Estem treballant de la mà de tots els col·laboradors per tornar a formular una proposta interessant, que responga a les demandes i necessitats dels treballadors i empresaris dels diferents sectors econòmics del municipi", conclou.