Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Campanya de conscienciació de l’Ajuntament i aGOSaGATs per l’esterilització de gats

Campanya de conscienciació de l’Ajuntament i aGOSaGATs per l’esterilització de gats

| Salut

En el marc de la campanya de benestar animal que ha impulsat l'Ajuntament d'Alcanar conjuntament amb l'entitat aGOSaGATS, el consistori ha fet arribar a totes les llars del municipi un díptic informatiu sobre la importància d’esterilitzar els gatets per tal de cuidar la seua salut i  garantir la bona convivència i, amb el mateix objectiu, també ha impulsat accions a les xarxes i a la ràdio municipal.

L’esterilització evita els embarassos no desitjats i la sobrepoblació, i, a més, ajuda a prevenir les fugides dels felins, així com l’aparició de malalties. També evita que les gates tinguen zel de forma continuada i que els gats tinguen problemes d’agressivitat o de marcatge. “Cal que evitem les camades no desitjades i el posterior abandonament, que a més de suposar un maltractament animal, és una falta de responsabilitat penada per llei”, comenta la regidora de l’àrea, Mercè Fisher.

En el díptic, la Regidoria de Benestar Animal recorda que entre els cinc i els vuit mesos d’edat els gatets arriben a la maduresa sexual i són, per tant, capaços de portar al món noves generacions de gatets. “A partir d’aquesta edat, per tant, seria adequat esterilitzar-los”, afegeix la regidora.

Permetre que l'animal tinga cries sense intenció de cuidar-les després és una irresponsabilitat.  Des de l’entitat aGOSaGATs recorden que “els teus gats són els de casa, però també els del prat o la finca. Si els alimentes i els proporciones un lloc segur, fas que depenguen de tu. Són la teua responsabilitat”.

Anualment l'Ajuntament d'Alcanar desenvolupa, amb l'entitat aGOSaGATS, diverses campanyes, com ara el control i la cura de les colònies de gats, la implantació d'un parc caní o la conscienciació sobre la importància de l’esterilització dels animals de companyia, la tinença responsable i els deures dels propietaris.

>> Descarrega el díptic