Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Campanya per al control de la superpoblació de conills al terme municipal de Vinaròs

Campanya per al control de la superpoblació de conills al terme municipal de Vinaròs

| Agricultura i Pesca

L'Ajuntament d'Alcanar treballa des de fa mesos, a diferents nivells, per pal·liar els efectes de la plaga de conills que afecta el nostre territori. Fruit d'aquestes actuacions, l'Ajuntament de Vinaròs ha endegat una campanya per realitzar batudes controlades en les zones lliures (fora de vedat) com a mesura per regular la població de conills i altres espècies que afecten les explotacions situades en el seu terme municipal.

L'Ajuntament d'Alcanar treballa des de fa mesos per minimitzar els efectes de la plaga de conills que afecta el nostre territori. Malgrat que la problemàtica al terme municipal d'Alcanar és menor que als municipis del nostre entorn per diversos motius, entre els quals destaca la feina feta per la Societat de Caçadors, però també la possibilitat de dur a terme actuacions més efectives fruit de la feina feta, des de fa temps, pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

Malgrat això, el marc legal al País Valencià ha limitat l'efectivitat de les actuacions fetes per les societats de caçadors en aquest àmbit, com ara la impossibilitat de caçar amb fures, entre d'altres; la qual cosa ha provocat afectacions més greus en cultius i explotacions d'aquest territori.

Atès que molts agricultors canareus tenen finques que es troben al terme municipal de Vinaròs, l'Ajuntament ha intensificat els contactes amb el consistori veí per tal d'actuar, en la mesura de les possibilitats, i minimitzar les afectacions d'aquesta plaga. Fruit d'aquesta col·laboració i com a resultes de la reunió mantinguda, el passat mes de desembre, entre les regidories d'Agricultura d'Alcanar i Vinaròs, representants de les societats de caçadors i membres dels agents rurals i forestals, l'Ajuntament de Vinaròs ha impulsat una campanya per realitzar batudes controlades en les zones lliures (fora de vedat) com a mesura per regular la població de conills i altres espècies que afecten les explotacions.

Els propietaris canareus de finques afectades per aquesta plaga al terme de Vinaròs podran inscriure aquestes explotacions en el registre corresponent per al control de la superpoblació de conills. Aquestes inscripcions es podran realitzar a l'edifici de Serveis Agraris "Joan Gil", d'Alcanar. Les dades que han de facilitar són: el nom del titular de la finca, polígon i parcel·la on s'ubica al terme municipal vinarossenc. El termini per fer aquest tràmit finalitza el pròxim 1 de març.
Descarrega la butlleta d'inscripció

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar