Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar sol•licitarà la declaració de zona afectada per emergència de protecció civil arran de les pluges torrencials de l'1 de setembre

Alcanar sol•licitarà la declaració de zona afectada per emergència de protecció civil arran de les pluges torrencials de l'1 de setembre

| Avisos

L'Ajuntament d'Alcanar sol•licitarà la declaració de zona afectada per emergència de protecció civil o zona catastròfica, per tal de fer front al cost de totes les afectacions de l’episodi del temporal Dana, ocorregudes el passat dimecres, 1 de setembre. Així ho ha aprovat avui mateix la Junta de Govern Local en una sessió extraordinària i urgent.

Les pluges torrencials han tingut afectacions molt importants al llarg dels 14 km de costa del terme municipal d’Alcanar, especialment greus als nuclis d’Alcanar, Alcanar-Platja i les Cases d’Alcanar, així com als principals accessos a les poblacions, amb nombrosos danys materials en immobles i béns tant municipals, com de particulars.

Des de l’Ajuntament d’Alcanar s’ha articulat un informe amb una anàlisi inicial per a poder determinar la magnitud de les afectacions i en què se sol•licita la declaració de zona catastròfica. Des de la Generalitat es remetrà al Consell de Ministres els propers dies. En aquest sentit, l’alcalde ha insistit que “no podem caure en els erros del passat, aquestes ajudes han d'arribar de forma ràpida a la ciutadania”.

El municipi ha tancat aquest cap de setmana la fase de gestió de l'emergència en la qual han contribuït prop de 500 persones i efectius d'emergències d'arreu de Catalunya. 

L'alcalde d'Alcanar ha agraït novament la col•laboració de tota la gent que "s'ha bolcat durant aquests dies, en què moltíssims voluntaris d'arreu han estat a peu de carrer ajudant-nos en les tasques de neteja, juntament amb els cossos d'emergències, que ens ha permès en quatre dies tornar a iniciar l'activitat diària amb la normalitat més gran possible".

En el nou escenari posterior, la restauració de camins d'accés a finques i granges, la recuperació del port i de l'activitat turística, així com l'atenció de les persones afectades són les principals prioritats. De fet, a hores d’ara el consistori encara està quantificant els danys, "tot i que estimem que la despesa econòmica per a recobrar la normalitat serà ingent, molt més elevada que l'ocasionada pel temporal Glòria l'any 2018", explica el batle. 

Reunió entre la delegació del Govern i l’Ajuntament d’Alcanar

Aquest matí s'ha celebrat una reunió a l'Ajuntament entre el Govern a les Terres de l’Ebre i el consistori d'Alcanar per a coordinar les actuacions necessàries i valorar les afectacions al municipi derivades de les inundacions per la tempesta del proppassat 1 de setembre.

L’objectiu d’aquesta primera reunió, un cop finalitzats els treballs d’emergència dels darrers dies, ha estat “identificar les necessitats i coordinar-nos entre les administracions per ser el més eficients possible en la mobilització de recursos i sobretot posar fil a l’agulla per atendre les persones i per minitzar al màxim les pèrdues econòmiques ocasionades per les inundacions”, ha destacat el delegat del Govern. 

El delegat del Govern i l’alcalde d’Alcanar s’han emplaçat a mantenir periòdicament aquestes reunions de coordinació per fer el seguiment de totes les actuacions necessàries per afrontar les afectacions derivades d’aquestes noves inclemències meteorològiques. Per això, concretament des del Departament d’Interior i les corporacions municipals revisaran també els plans d’emergència locals obligats per la recurrència d’aquests episodis que “no tenim cap dubte són resultat de les conseqüències del canvi climàtic i també ha una planificació urbanística caòtica feta dècades passades i que cal que revisem”, ha avançat l’alcalde, Joan Roig.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar