Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Actes de la Diada de Sant Jordi 2021

Actes de la Diada de Sant Jordi 2021

| Cultura

Arriba la Diada de Sant Jordi 2021. Enguany s’han organitzat un seguit d’actes per a la seua celebració, tots adaptats a l’actual situació de la pandèmia.

Al llarg d'aquesta setmana continuen les presentacions als diferents autors i autores locals que van començar dijous de la setmana passada.  Tota la ciutadania podrà gaudir de les presentacions fins al dia 22 d'abril a partir de les 10.15 h, als canals de YouTube de l'Ajuntament d'Alcanar i de la Biblioteca Trinitari Fabregat i a Alcanar Ràdio, a més, us convidem a fer els vostres comentaris i preguntes a través de les etiquetes #SantJordiAlcanar2021 #lletrescanareves.

Els menuts de casa també podran xalar amb una programació especial. Per a la Diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, la Biblioteca Trinitari Fabregat ha organitzat tres sessions de contacontes virtuals de la mà de la companyia La Berta del Poblet.  A les 9.30 h els xiquets i xiquetes  de l'Escola Joan Baptista Serra d'Alcanar i l'Escola Marjal de les Cases que tinguen 9 anys o més podran gaudir amb l'espectacle Quin misteri!  A les 11.30 h serà el torn dels xiquets i xiquetes de 7 a 8 anys amb l'obra Rosamunda, la princesa youtuber.  Els dos contacontes es podran veure a través dels canals de youtube de l'Ajuntament d'Alcanar i de la Biblioteca Trinitari Fabregat.  Finalment, els infants de 2 a 6 anys podran veure l'obra Purpurina, la princesa heroïna a les 15.35 h, que es podrà veure a través d'aquest enllaç de zoom.

Per a la mateixa Diada  també s'ha organitzat una Fira de Sant Jordi, a la plaça Major  d'Alcanar i a la plaça Sant Pere de les Cases, seguint les recomanacions de separació que marca la Generalitat de Catalunya. Enguany, però, a causa de les limitacions del Procicat, a la fira només hi participaran parades de professionals: la llibreria del municipi i les dos floristeries.

Aquesta programació es complementarà amb la signatura de llibres d'alguns autors i autores locals. Núria Prades i Jordi Sancho signaran els seus llibres d'11.45 a 13.30 h i de 18 a 20 h a Alcanar i de 17 a 18 h a les Cases, mentre que Joan-Josep Sancho signarà a Alcanar de 12 a 13 h, Miquel Bort  a Alcanar de 12:30 a 13:30 h i a les Cases de 17 a 17.45 h i Sergi Marqués a Alcanar de 18 a 19 h. En qualsevol cas, a l'hora de reservar o adquirir els llibres i les roses o altres regals, l'Ajuntament i la Biblioteca Trinitari Fabregat recomanen a la ciutadania que ho faça al comerç local per tal de donar suport als botiguers del municipi.

Així mateix, des de l'Escola Joan Baptista Serra d'Alcanar s'ha organitzat un recorregut literari dirigit exclusivament als xiquets i xiquetes de primària. Els i les estudiants faran el trajecte amb les seues bombolles de convivència a l'aula i acompanyats del professorat. D'aquesta manera, l'alumnat podrà escoltar diferents lectures en punts emblemàtics del municipi. 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar