Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies 15 i 16 de novembre: XXVIII Jornades citrícoles d’Alcanar

15 i 16 de novembre: XXVIII Jornades citrícoles d’Alcanar

| Agricultura i Pesca

Un any més, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació  (DARP) de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l'Ajuntament d'Alcanar, organitzen les Jornades Citrícoles d'Alcanar, un referent en el món de la citricultura, que arriben a la vint-i-vuitena edició.

En aquesta edició de les jornades citrícoles d'Alcanar, que se celebraran el 15 i 16 de novembre, es vol retre homenatge al treball i l'esforç constant de totes les dones canareves que han estat treballant de forma invisible al camp i a les empreses citrícoles de la població i que amb el seu treball han contribuït a la millora econòmica, social i cultural, situant al poble d'Alcanar en un referent dins del món dels cítrics.

Per això, l'Ajuntament d'Alcanar, en el marc de les Jornades, amb el suport de l'associació de dones del món rural i el DARP des de l'associació de dones del món rural ha organitzat una exposició sobre la dona rural d'Alcanar per  a donar visibilitat al rol que desenvolupen les dones ruals, així com defensar els seus interessos i necessitats. 

A les Jornades, com és habitual, també hi haurà xerrades tècniques sobre temes d'actualitat per al sector com la millora del funcionament de la cadena alimentària, noves varietats de clementines i les plagues que afecten el cultiu. Per a poder participar a les Jornades d'aquest any és necessari inscriure's a través de RuralCat

Programació

El primer dia de la ponència, el dilluns dia 15 de novembre, tindrà lloc la inauguració de l'exposició fotogràfica "El paper de les dones al món rural d'Alcanar", a càrrec del director dels Serveis Territorials del DACC a les Terres de l'Ebre, Jesús Gómez Fernàndez. Seguidament, a les 10.30 h se celebrarà la inauguració de les jornades, també de la mà de Jesús Gómez Fernàndez.

Durant la següent hora serà el torn de la presentació de l'associació de dones del món rural pageses i ramaderes de Catalunya, amb Begoña Amorós Grau, gerent de Cítrics Terres de l'Ebre. A més, Isabel Gomar Jimenez, cap del Servei d'Indústries i Comercialització Agroalimentària del DACC, explicarà el control de la cadena alimentària a Catalunya: CadeCAT.

Finalment, a les 16.00 h de la tarda del dilluns tindrà lloc la ponència in situ sobre el control sostenible de Tetranychus urticae en clementins, a càrrec de José Miguel Campos i Mate Martinez Ferrer, investigadors de l'IRTA.

El dimarts dia 16 de novembre, a les 10.00 h Josep Cuenca, tècnic d'AVASA, ens presentarà les noves varietats de clementines. L'hora següent serà el torn de Maite Martinez Ferrer, investigadora de l'IRTA, qui ens presentarà el cotonet de Sud-àfrica (Delottococcus aberiae): la seua situació actual i perspectives.

Finalment, l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig Castell, serà l'encarregat de realitzar la cloenda de la jornada, a les 12.00 h.

>> Consulta la programació.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar