Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Àlex Beltran ha estudiat cultius alternatius als cítrics canareus

Àlex Beltran ha estudiat cultius alternatius als cítrics canareus

| Agricultura i Pesca, Ensenyament

El fins fa ben poquet estudiant de segon de batxillerat, Àlex Beltran i Adell, va participar el passat 21 d’agost en l’acte de cessió de treballs de recerca al fons documental de la Biblioteca Trinitari Fabregat. En total van ser sis es treballs que es van cedir, Àlex ho va fer amb ‘els cultius alternatius als cítrics a Alcanar’. Un treball que en el certamen va ser el més ben valorat. Beltran narra per què va optar per aquesta temàtica en el seu treball de recerca.

Beltran va estudiar la viabilitat de 12 cultius alternatius diferents i finalment es va quedar amb quatre per la seva viabilitat i rendiment. 

Beltran ha fet molt treball de camp i entrevistes amb experts del sector. L’estudi conclou que tot i les alternatives la pagesia canareva hauria de continuar amb el conreu dels cítrics perquè si s’arrenca amb altres cultius la massificació farà reduir beneficis.  Beltran diu que el cultiu dels cítrics al nostre territori no és casualitat ja que és el més indicat per al sòl i clima de la nostra zona. Beltran desitja que la situació crítica dels cítrics s’arregli i que es regularitzi la situació per a que els pagesos continuen vivint dels cítrics.

Àlex, que va estudiar batxillerat científic, se traslladarà la propera setmana a Barcelona per iniciar els estudis de Direcció d’Empreses. Un grau que assegura es veu reflectit al seu treball de recerca perquè al final el que ha fet és un estudi empresarial amb l’agricultura com a activitat econòmica.

L’acte de cessió dels treballs de recerca va comptar amb altres estudiants i projectes. Són "Anàlisi del PH del sòl d'Alcanar" d'Àngel Mestre, "Vocacions científiques de les noies d'Alcanar" de Mariuta Ana Postolache, "Memòria gigantum" de Pau Segarra Queralt, "Observant amb lupa. Tetranychus Urticae" de Mònica Sancho Espí i "El patrimoni industrial d'Alcanar. Los rejolars" d'Élia Martí Sancho.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar