Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Per un poble més net, mantenim netes les illes de contenedors

Per un poble més net, mantenim netes les illes de contenedors

| Medi Ambient

La campanya de l'Ajuntament per promoure el bon ús dels contenidors soterrats avança a bon ritme.

La regidoria de Medi Ambient, amb el suport de la Diputació de Tarragona, porta a terme la campanya de sensibilització "Per un poble més net, mantenim netes les illes de contenidors" amb l'objectiu de conscienciar la població sobre la seva responsabilitat per fer un bon ús de les illes de contenidors soterrats.

Per tal de dur a terme l'acció informativa de la campanya, l'Ajuntament ha editat un fulletó que s'ha repartit a tots els habitatges del municipi i als diferents establiments, on es recorda la prohibició de deixar les bosses d'escombraries, el cartró o el vidre fora del contenidor corresponent, així com la prohibició de dipositar-hi mobles i trastes vells. També s'explica que cal plegar les capses de cartró abans de llençar-les, per tal d'evitar embussos.

Al mateix temps, la campanya inclou  comunicació presencial a peu d’illa, tres dies a la setmana, per informar els usuaris dels temes relatius a la separació domèstica dels residus. També es realitzaran campanyes específiques a les escoles, tallers de reciclatge, porta a porta, etc., amb la col·laboració del  COPATE.

El fulletó també inclou els horaris dels serveis municipals de la deixalleria i del servei de recollida de voluminosos, amb l'objectiu que tota la ciutadania en pugue fer ús. La recollida gratuïta de mobles i trastes vells es realitza tots el dimecres (cal trucar al telèfon 977 73 22 53) i l'horari de la Deixalleria Municipal és de dilluns a dissabtes de 9.30 a 13.30 h i dimarts i dijous de 15 a 18 h. "Resulta sorprenent l'esforç que realitzen alguns veïns a l'hora de traslladar objectes voluminosos fins a les illes de contenidors, en lloc d'utilitzar el servei de recollida de residus, mitjançant una simple trucada telefònica a l'Ajuntament", ha dit el regidor de l'àrea, Jordi Bort.

El regidor també ha fet una valoració positiva d'aquestes primeres setmanes de campanya i ha explicat que "l'objectiu és aconseguir un comportament més cívic i, tal com diu l'eslògan, aconseguir un municipi més net. Tant de bo sigue una campanya eficaç i que a l'estiu, que és l'època de més afluència de gent, puguem oferir la millor imatge del nostre municipi".

La campanya se centra en les illes de contenidors però també es refereix als contenidors verds de superfície. Amb l'objectiu de promoure la conscienciació de tota la ciutadania, 'Per un poble més net, mantenim netes les illes de contenidors' es realitzarà a través de l'emissora municipal Alcanar Ràdio, així de les xarxes socials de l'Ajuntament i el Butlletí informatiu.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar