Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Protecció Civil de Catalunya alerta d’una onada de calor i envia recomanacions

Protecció Civil de Catalunya alerta d’una onada de calor i envia recomanacions

| Governació

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat mantindrà, com a mínim, fins demà dimarts una situació d’alerta per onades de calor. Tot i que les temperatures més altes es preveuen a les comarques del Segrià, Ribera d'Ebre i l'Alt Empordà, des de l’Ajuntament d’Alcanar es recomana seguir les indicacions que Protecció Civil ha fet públiques:

- Cal hidratar-se molt sovint, bevent força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.
- Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, millor realitzar-les en les primeres hores del matí o a la tarda quan el sol ja declina.
- Convé que les persones que treballen a l’aire lliure duguen el cap cobert amb una gorra i beguen més aigua de l’habitual.
- Igualment és molt recomanable que les persones que surten a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facen en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
- Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidraten sovint. Cal tenir en compte que, a diferència dels adults, nens i nenes i persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguen deshidratant.
- Si no disposeu de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar almenys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament com una biblioteca on hi haja aire condicionat.
- Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
- Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tinga força aigua a l’abast i que estiga a l’ombra.

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar