Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Les obres d'ampliació de la biblioteca municipal avancen a bon ritme

Les obres d'ampliació de la biblioteca municipal avancen a bon ritme

| Urbanisme

Les obres de construcció de la sala polivalent de la Biblioteca Trinitari Fabregat d'Alcanar, un dels equipaments més importants del municipi com a catalitzador de moltes iniciatives culturals, encaren la recta final.

Aquest matí, l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, l'arquitecta municipal, Maria José Forcada, i l'arquitecte de les obres de remodelació de la biblioteca Trinitari Fabregat i d'aquest projecte posterior, Joan Comí, han visitat les obres. Els treballs, que consisteixen en la construcció d'aquesta nova sala polivalent de gran amplada i amb una capacitat per a més de 160, es troben ja en la recta final i es preveu que finalitzen a finals de febrer.

El gran volum d'activitats i serveis que la biblioteca ofereix a la ciutadania ha fet que l'actual sala d'actes no puga acollir totes les propostes ni el nombre de persones que es desitjaria, per aquest motiu s'ha vist necessari construir una nova sala polivalent. L'obra s'ha adjudicat a l'empresa Sercodelta, SL, per un import de 276.000 euros (IVA exclòs), que serà finançat al cent per cent pel Departament de Cultura de la Generalitat.

L'objectiu és donar cabuda a tots els esdeveniments culturals, cada cop més habituals al municipi. Joan Roig, alcalde d'Alcanar i regidor de Cultura, argumenta que "es tracta d'un equipament que té 7.425 persones sòcies i que acull projectes culturals de tota mena com ara xarrades, exposicions o espectacles, per tant, estem davant d'una ampliació totalment necessària".

Després de la remodelació del 2009, la biblioteca compta amb tres plantes diàfanes que acullen les sales de lectura, les sales d'estudi, una sala de formació i una altra d'actes, dos terrasses i un jardí. Ara l'ampliació s'ha construït a la part que ocupa l'edifici del carrer Carolines, a la segona planta. Urbanísticament, el projecte s'ha resolt seguint les directrius de la clau 12 del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de l'Ajuntament d'Alcanar, que fa referència a una zona d'ordenació antiga i tradicional.

Per la seua banda, Joan Comí, afig: "Quan vam remodelar l'edifici ja vam preveure l'ampliació de plantes, d'aquesta manera no s'hipoteca l'edifici davant una simple ampliació. Estem molt satisfets amb la construcció d'aquest nou gran espai i hem pogut aconseguir una gran sala polivalent que la biblioteca no tenia".

"Amb la construcció de la sala polivalent acabem el projecte de remodelació de la biblioteca, de manera que l'equipament quedarà totalment reformat i adaptat a les necessitats actuals", conclou l'alcalde.