Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Les cases s'adhereix a la campanya "Mar viva"

Les cases s'adhereix a la campanya "Mar viva"

| Medi Ambient

Les Cases d’Alcanar, a través de la seva Confraria de Pescadors, s’ha adherit a la campanya ‘Mar Viva’, un projecte impulsat per l’Agència Catalana de Residus per tal de recollir les deixalles de plàstic del mar i millorar així l’ecosistema marí.  

Cada any, enormes quantitats de residus s’aboquen a la mar mediterrània, per combatre aquesta situació, els pescadors portaran a terra les escombraries marines que recullen amb les seves xarxes durant la jornada de feina a la mar i dipositaran les escombraries i restes, principalment plàstics, als contenidors que s'han instal·lat al moll pesquer.

Tots els ports ebrencs s’han sumat a la iniciativa que pretén també establir rutines de col·laboració entre els pescadors i el personal portuari.

Francesc Carrillo, president de la Confraria de Pescadors de Les Cases fa una valoració molt positiva de l'inici de la campanya, "totes les barques col·laboren en la recollida de deixalles, tenim molt interès a mantenir el mar net per l'ecosistema i també per protegir les nostres xarxes, ja que quan fa mal temps els plàstics en algunes ocasions han malmès les xarxes", ha explicat.

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alcanar, ha manifestat que "l'Ajuntament dóna suport a totes les campanyes de neteja del nostre entorn natural, tal com fa amb el projecte Let's clean up Europe o amb aquesta campanya destinada a netejar el fons marí".

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar