Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La tecnologia dron obre les XXIII jornades citrícoles d'Alcanar

La tecnologia dron obre les XXIII jornades citrícoles d'Alcanar

| Agricultura i Pesca

Ahir a la tarda es va donar el tret de sortida a les XXIII Jornades Citrícoles d’Alcanar, organitzades pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l'IRTA i l'Ajuntament d'Alcanar.

En aquesta cita anual de les Jornades Citrícoles d'Alcanar, com en les darreres edicions, s'ha plantejat una programació basada en dos eixos, la protecció i higiene vegetal, i la innovació; sempre amb el mateix objectiu, fer més viables les explotacions i augmentar la competitivitat.

La inauguració va anar a càrrec de la Cap de l'Oficina Comarcal, Rosabel Arbó, i del regidor d'Agricultura, Jordi Monfort. Tots dos van apuntar que les Jornades Citrícoles s'han convertit en una cita ineludible i que donen l'oportunitat de comptar amb ponents de primer ordre per parlar de temes d'interès per al sector, "són ja unes jornades de referència en el món citrícola, que són possibles gràcies a la participació dels pagesos", afirmava Rosabel Arbó.

Per la seva banda, Jordi Monfort va explicar que les jornades són quelcom més que una simple transmissió de coneixement. "Volem aconseguir que serveixin per obrir espais de debat i de reflexió, que ens ajuden a plantejar com afrontar tots els reptes que tenim al davant en els pròxims anys", va puntualitzar el regidor.

Tot seguit, Lluís Matamoros i Pau Jornet, de l'empresa Ebredrone, van impartir la primera de les conferències que va tractar sobre la teledetecció agrícola mitjançant tecnologia dron. Els ponents van explicar que aquestes eines "ofereixen moltes possibilitats per treballar amb més precisió en el món citrícola". De fet, aquesta tecnologia el 2015, només en el sector citrícola, va tenir un impacte internacional de més de 2 bilions, molt per damunt de la resta d'activitats productives.

Avui es presentarà la Guia de bones pràctiques d'higiene a la producció primària agrícola, una eina pràctica a l'hora de complir amb els compromisos que marca la Reglamentació Europea. Dimecres s’abordarà la problemàtica de les plagues que afecten els cultius de cítrics, com l'aranya roja, i els plans de vigilància que s'apliquen des de l'Administració per combatre-les. I per tancar les jornades, es parlarà del passaport fitosanitari, qüestió que afecta les empreses viveristes.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar