Alcanar conjuga cítrics i gastronomia amb les XXXI Jornades de la Clemetina i l’EXPOCÍTRIC
Alcanar conjuga cítrics i gastronomia amb les XXXI Jornades de la Clemetina i l’EXPOCÍTRIC
Tornen les esperades XXXI Jornades de la Clemetina, que enguany s’emmarquen dins de la celebració de la primera fira citrícola d’Alcanar, EXPOCÍTRIC.
La cita gastronòmica se celebrarà del 14 de novembre al 14 de desembre i comptarà amb la participació de quatre restaurants locals: Can Manel, La Marinada, La Costa i Les Palmeres.
Durant les jornades, els restaurants oferiran propostes culinàries diferents, adaptades a l’actualitat, amb la clemetina com a ingredient principal, posant en valor la riquesa gastronòmica i el producte local del municipi.
EXPOCÍTRIC, que tindrà lloc el 15 i 16 de novembre al recinte del Centre Cívic, projecta Alcanar com a Capital Europea del Cítric. La fira comptarà amb la participació de 35 expositors i oferirà al públic tot un món de coneixement sobre els cítrics, des del camp fins a la taula. Els visitants podran conèixer productors locals, degustar cuina en directe, tastos de productes i explorar innovacions en maquinària agrícola i noves tecnologies aplicades al sector.
A més, EXPOCÍTRIC mostrarà una àmplia varietat de productes gastronòmics de proximitat, com melmelades, sucs, oli, vi, mel, formatges, embotits, arròs del Delta de l’Ebre, pastissos i coques, creant un espai on tradició, innovació i sostenibilitat es donen la mà.
Segons l’alcalde Joan Roig, “la gastronomia i la restauració local són pilares fonamentals de la nostra identitat i economia, i esdeveniments com les Jornades de la Clemetina permeten posar en valor els productes locals i el talent dels nostres cuiners”. A més, afegeix que “amb la celebració d’EXPOCÍTRIC, Alcanar es situa al mapa com a referent europeu del cítric, combinant tradició i innovació per mostrar la riquesa del nostre territori”.
Les XXXI Jornades de la Clemetina i EXPOCÍTRIC conviden tant al públic local com a visitants a descobrir i gaudir de la riquesa del territori, la cultura citrícola i la gastronomia d’Alcanar, en un programa ple de sabor, coneixement i activitats per a tota la família.




