Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Agenda Alcanar celebra la II Jornada cultural i gastronòmica romanesa

Alcanar celebra la II Jornada cultural i gastronòmica romanesa

| Activitats

L'Ajuntament d'Alcanar ha organitzat la segona jornada lúdica i festiva sobre la gastronomia i la cultura romanesa, que tindrà lloc el pròxim dissabte, 22 d'abril, a partir de les 12 h, a plaça de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i el Centre Cívic 1 d'Octubre d'Alcanar. Es tracta d'una iniciativa pionera al territori ebrenc perquè la ciutadania puga gaudir de diferents experiències que transporten al món folklòric d'aquest país del sud est d'Europa.

El festival s'ha organitzat amb la col·laboració de l'Associació Romanesa d'Alcanar, Ara Burebista, la més important de les Terres de l'Ebre. De fet, Alcanar compta amb un dels col·lectius de ciutadans i ciutadanes romaneses més grans del Montsià.

Meritxell Ulldemolins, regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Alcanar, explica que "sentim màxima satisfacció perquè els i les membres de l'entitat estan molt motivades per seguir organitzant activitats que ens apropen a la rica cultura romanesa. Aquesta entitat, que es va crear l'any passat  a Alcanar, ha estat la primera entitat romanesa formada al territori. És un orgull que persones arrelades al municipi vulguen posar en valor i mostrar al seus conciutadans la seua cultura i gastronomia originària". 

A les 12 h tindrà lloc l'acte d’inauguració de la segona jornada cultural i gastronòmica romanesa amb els parlaments de Manuel Plesa, cònsol de Romania; Anatol Stratulat, cònsol de Moldàvia; Joan Roig, alcalde d’Alcanar; i Felicia Cociu, presidenta de l’Associació Romanesa d’Alcanar, ARA Burebista.

Posteriorment, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica sobre llocs d’interès turístic de Romania i de vestits típics folklòrics i indumentària artesanal. A les 12 h se celebrarà xerrada de joves de segona generació, Anamaria Astalas i Maxim Baxan sobre les seves experiències com a estudiants canareus, seguidament d'un concert de la coral romanesa Allegretto, amb cançons tradicionals romaneses.

A les 13 h hi haurà la interpretació d’una peça musical amb trompeta per Albert Farcas, alumne de l’Escola Municipal de Música d’Alcanar.  A continuació, exhibició de balls tradicionals a càrrec de l’Associació Romanesa d’Alcanar ARA Burebista.

També hi haurà tallers de preparació de “sarmale" i “kurtos kolak”. La jornada del matí acabarà amb l'actuació musical del grup Trio Moldova.

A la tarda, hi haurà un taller artesanal de pintura d’ous de Pasqua, a partir de les 17 h, i una trobada de dones que fan manualitats recitant poemes, contant històries i cantant.  Durant tota la jornada hi haurà degustacions de menjar típic romanès amb venda de tiquets i de productes gastronòmics.

La jornada finalitzarà a partir de les 21 h, amb el certamen folklòric romanès a càrrec de Vasile Tridivar, Ruben Pasca, Ionut Pantir i Ivan Marciuc amb venda d’entrades.