Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Àrees d'actuació Cultura II Mostra Art i Flors als Balcons Segona edició de la Mostra Art i Flors als Balcons

Segona edició de la Mostra Art i Flors als Balcons

Alcanar tornarà a exposar el seu art als balcons

La 2a edició de la Mostra Art i Flors als Balcons s'avança al mes de maig, coincidint amb l'inici de les Festes Majors de Sant Isidre, i es tornarà a exposar al mes de juliol a Les Cases.

Les façanes del nucli antic d'Alcanar es convertiran novament en una galeria d'art contemporani amb motiu de la 2a Mostra Art i Flors als Balcons, que se celebrarà a partir del dia 13 de maig, coincidint amb l'inici de les Festes Majors de Sant Isidre.

Aquesta exposició d'art urbà, organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament canareu, mostrarà més de 50 obres inèdites fetes amb diversos materials i tècniques –brodats, acrílics i fotografia impresa, entre d'altres– sense temàtica predeterminada. Igual que en l'edició anterior, els participants són artistes locals o vinculats al municipi.

L'exposició, que compta amb la col·laboració dels veïns i veïnes que han acceptat penjar les obres als seus balcons i guarnir-los amb floreres per a l'ocasió, es distribuirà per la plaça Major, el carrer Felip Pedrell, la plaça de Sant Miquel i plaça del Camí Ample.

La comissària i impulsora d'Art i Flors als Balcons, la pintora Núria Prades, ha mostrat la seva satisfacció per l'èxit d'aquesta proposta, "en aquesta segona edició s'ha incrementat notablement el nombre d'obres i d'artistes participants. D'altra banda, i una vegada més, la resposta dels veïns ha estat molt positiva". Prades ha explicat que la finalitat d'aquesta exposició és fer una relectura d'una tradició antiga que encara es manté a Alcanar i a les Cases, consistent en penjar les vànoves als balcons de les cases dels carrers per on passen les processons.

Per la seva banda, Alfons Montserrat, Alcalde i regidor de Cultura, ha recalcat que "amb aquesta manifestació cultural donarem el tret de sortida a les festes de maig i a l'inici de l'estiu".  Així mateix, ha animat tothom a "gaudir de la 2a Mostra d'Art i Flors als Balcons i a observar les obres des de diferents perspectives perquè no us deixaran indiferents". 

L'Ajuntament d'Alcanar convida tothom a fer fotografies i compartir-les a les xarxes socials amb el hastag #ArtiFlors per tal que tothom pugui gaudir de la bellesa de les obres que estaran exposades durant la mostra. 

13 de maig, acte d'inauguració

  • 18 - 19.30 h: Recepció a la plaça del Camí Ample, posteriorment es farà  l’entrega de catàlegs als artistes, als propietaris de balcons amb obra exposada i als assistents a la inauguració.
  • 19 h: Inauguració de l’exposició ART I FLORS ALS BALCONS, amb benvinguda i parlaments.
  • 19.20 h: Performance a càrrec de Mariaelena Roqué, artista multidisciplinària, i Josep Sancho, reconegut clarinetista d’àmbit internacional.
  • 19.35 h: Recorregut per l’itinerari de les obres, on cada artista farà un comentari de la seva tela.
  • 21.15 h: Final de l’itinerari a la plaça Major. Seguidament, tindrà lloc un homenatge a Alberto Carrera Blecua amb l’actuació musical de Paula Niubó, estudiant de batxillerat d’Arts Escèniques i alumna de l’Escola Eòlia de Barcelona. Interpretarà la cançó Llàgrimes al cel d’Eric Clapton, acompanyada a la guitarra per Quim Ferré,  també estudiant de batxillerat i de 5è de grau superior al Conservatori  de Música de Tortosa. 
  • 21.30 h: Petit refrigeri per als assistents.  

La clausura de la mostra està prevista per al dia 31 del mateix mes de maig.

La imatge és de l'Aula de fotografia d'Alcanar- AFA.

>> Catàleg 2a Mostra Art i Flors als Balcons

>> Llistat d'artistes participants

>> Bases 2a edició Art i Flors als Balcons

Més imatges

Segona edició de la Mostra Art i Flors als Balcons