Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Les XXIV Jornades Citrícoles d’Alcanar abordaran els reptes actuals per a garantir la viabilitat del sector

Les XXIV Jornades Citrícoles d’Alcanar abordaran els reptes actuals per a garantir la viabilitat del sector

| Agricultura i Pesca

Un any més, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, amb la col•laboració de l'IRTA i l'Ajuntament d'Alcanar, organitza aquestes trobades tècniques, un referent en el món de la citricultura, que arriben a la vint-i-quatrena edició. Les Jornades se celebraran a l'edifici dels Serveis Agraris d'Alcanar entre el 20 i el 24 de novembre.

L'objectiu de les XXIV Jornades Citrícoles d'Alcanar és potenciar la transferència de coneixements i fomentar el debat dins del sector. Per a aconseguir-ho, s'abordaran temes d'interès amb un clar vessant pràctic, com les amenaces que comporten les plagues, els factors que contribueixen a garantir la viabilitat del sector i els reptes que afronta la citricultura en un context globalitzat i altament competitiu.

Programa de les Jornades

En la conferència inaugural, a càrrec de l'advocat Josep Canício, es reflexionarà sobre els diversos supòsits que es poden donar en la successió d'una empresa familiar agrària i sobre les mesures que es poden adoptar per a aconseguir que la successió siga la més avantatjosa possible.

En la ponència de dimarts, M. Ángeles Fernández Zamudio, professora de postgrau a la Universitat Miguel Hernández i a la Universitat Politècnica de València, plantejarà les estratègies que cal seguir per a garantir la viabilitat del sector, que cada vegada és més complicada. S'analitzaran els diferents costos de producció i es posarà èmfasi en la importància que poden arribar a tenir els costos fixos i els d'oportunitat.

Davant l'aparició de brots epidèmics, en ràpida expansió, de Xylella fastidiosa, a diversos països mediterranis, del 2013 ençà, l'arboricultura mediterrània s'enfronta a un gran repte fitosanitari que podria canviar en profunditat conreus estratègics com l'olivera o els cítrics. Dijous, Jordi Sabaté Rabella, investigador de l'IRTA, farà un compendi de les eines amb què pot comptar la pagesia per a lluitar contra aquesta xacra.

I en l'última taula es debatrà sobre la idoneïtat de controlar les males herbes més problemàtiques en el cultiu de cítrics, de la mà d'Andreu Taberner Palou, professor de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Agrònoms de la Universitat de Lleida. La línia de recerca de Taberner apunta a la influència de la vegetació en la protecció del sòl, el control de les plagues i la qualitat del fruit.

>> Consulta la programació i la biografia dels diferents ponents.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar