Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Altres mecanismes de participació

Altres mecanismes de participació

  El programa de ràdio "Millorem Alcanar" és un exercici d'autoexigència i obertura per part de la ciutadania i l'equip de govern. Tots els dimarts a partir de les 12h, els veïns i veïnes poden fer preguntes, queixes i suggeriments en directe i els divendres a la mateixa hora, l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, respon a les diferents demandes.

 

  Les Càpsules Participatives són trobades sectorials entre diferents regidories i les entitats del municipi per plantejar els reptes de l'equip de govern i copsar les necessitats de les entitats i la ciutadania per tal de trobar solucions compartides.

 

  L'App Línia Verda és un canal directe de comunicació d'incidències a l'Ajuntament per part de la ciutadania que s'utilitza d'una manera activa des de finals del 2015. En l'actualitat més d'un 70% d'aquestes incidències estan resoltes, mentre que prop d'un 20% es troben en procés de resolució.


>> Accedeix a l'App Línia Verda

 

  Les reunions participatives es promouen juntament amb l'àrea d'Urbanisme, per copsar les necessitats de les entitats i de la ciutadania. Són un exemple les reunions participatives que s'han convocat abans d'executar diferents obres, com la reforma de l'auditori, o de disseny dels diferents plans de millora urbana (el PMU de la zona dels Codonyers, els projectes de la Ronda del Remei, carretera Nova o dels carrers de Càlig i Passatge Espanyol).

 

  La Consulta pública prèvia té per objecte obtenir l'opinió dels ciutadans, organitzacions i associacions abans de l'elaboració d'un nou projecte normatiu.

Alguns processos que s'han dut a terme:

>> Consulta pública prèvia per a la implementació d'una ordenança d'ús de vaixelles i gots reutilitzables en espais de titularitat municipal i de directrius per a la gestió de gots reutilitzables. Termini per a realitzar aportacions de 20 dies hàbils des de la seva publicació a la web de l'Ajuntament d'Alcanar:  del 28 de novembre de 2019 al 2 de gener de 2020. Resultats: no hi va haver participació.
>> Consulta pública prèvia per a l'elaboració del protocol de recollida d'animals a la via pública. Termini per a realitzar aportacions de 20 dies hàbils des de la seva publicació a la web de l'Ajuntament d'Alcanar: del 28 de novembre de 2019 al 2 de gener de 2020. Resultats: no hi va haver participació.

 

  En les trobades amb els veïns i veïnes d'Alcanar-Platja, l'equip de govern i les associacions de veïns i veïnes de les urbanitzacions de Serramar, Garbí i La Pau; porten a terme reunions de treball al llarg de l'any per tal de copsar les necessitats específiques d'aquesta part del municipi i planificar les actuacions.

 

  Les Consultes en Línia serveixen, per apropar l'opinió de la ciutadania a l'Ajuntament en els assumptes que aquest precisa respecte a les seves línies de treball d'una forma més accessible per a aquells ciutadans que no es poden personar de forma presencial a les dependències de l'Ajuntament.

>> La regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Alcanar i l'Associació Mediterrània LGTBI han impulsat un projecte al municipi per la igualtat, la diversitat i la inclusió de les persones. S'ha dissenyat una breu enquesta digital entre els joves per donar a conèixer els seus interessos i les seues necessitats a l'hora de dissenyar cursos o tallers per part de l'entitat. El termini per a participar romandrà obert fins el 20 de novembre de 2020.

>> Des de la regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcanar, amb la col·laboració de totes les regidores del consistori, s'ha impulsat una enquesta per tal de fer una diagnosi prèvia que facilitarà informació per a elaborar el Pla Local de Dones i el Protocol de Violències sexuals del nostre municipi. El termini per a participar en el formulari va finalitzar el 14 d'abril de 2020.

>> Des de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Alcanar, s'ha impulsat un qüestionari destinat al jovent del municipi d'entre 16 i 29 anys amb l'objectiu d'escoltar la seua veu a l'hora de definir i dissenyar el Pla Local de Joventut 2020-2023. El termini per a participar va finalitzar el 15 de març de 2020. Consulta l'avaluació dels resultats.

>> Programa de Competitivitat Empresarial. Des de l'Àrea de Desenvolupament Local de l'Ajuntament d'Alcanar es treballa anualment en el disseny del Programa de Competitivitat Empresarial. Aquest programa pretèn donar resposta a les necessitats formatives del nostre teixit empresarial i millorar l'ocupabilitat dels participants. Aquest any 2020, s'ha readaptat el Programa de Competivitat Empresarial a la realitat de la pandèmia. Moltes de les formacions s'han convertit al format online.

>> El Registre Ciutadà és un registre on totes les persones interessades a participar de la gestió del nostre poble poden apuntar-se. L'objectiu és disposar d'un grup actiu de canareus, canareves, casencs, casenques i gent d'Alcanar-Platja amb els que interlocutar permanentment: fer-los arribar les propostes del govern, rebre els seus suggeriments i ser informats de la gestió de l'Ajuntament. Així, es realitzaran enquestes en línia de forma periòdica i també es farà una reunió anual amb els membres dels tres grups de treball: Alcanar emprenedor, Alcanar de les persones i Alcanar sostenible.
-Dona't d'alta en línia al Registre Ciutadà. Obert el període d'inscripcions.

>> La campanya "Ajuda'ns a fer un Casal més jove i integrador" és una campanya de consulta i participació ciutadana dirigida als adolescents del municipi que es va realitzar l'any 2017. El seu objectiu era enquestar als joves, a través del correu electrònic, sobre la utilitat del Casal Jove per tal que les seves opinions es tinguin en compte a l'hora de planificar els serveis i horaris d'aquest equipament municipal.
- Consulta l'informe amb els resultats de l'enquesta i el model d'enquesta

Notícies relacionades

Qüestionari de satisfacció amb els serveis públics d'Alcanar 2022

L’Ajuntament d’Alcanar compta amb Cartes de Serveis de diferents àrees de treball com l'Oficina de Turisme, l'Oficina d'Atenció Ciutadana, el Servei d'Intermediació Laboral, la Biblioteca...

La gestió de les inundacions d'Alcanar té un paper rellevant en el Dia de la Protecció Civil de Catalunya 2022

El dissabte, 15 d'octubre, va tenir lloc a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) la celebració del Dia de la Protecció Civil de Catalunya 2022.

Enquesta d'opinió a la ciutadania sobre l'àrea de comunicació de l'Ajuntament d'Alcanar

La comunicació institucional és una de les funcions inherents a la gestió pública i a l’activitat administrativa.

Convocatòria de dos assemblees ciutadanes sobre el cas Turov

En el context del cas Turov, l'última resolució judicial obliga l'Ajuntament d'Alcanar a enderrocar l'edifici i a presentar garanties de pagament de...

28 de juny: Alcanar commemora el Dia Internacional pels Drets del col·lectiu LGTBI

El 28 de juny, Dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals, Intersexuals i d'altres identitats sexuals i de gènere és una jornada festiva i reivindicativa a tot el món per la...


Pàgines