Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies S’amplia el centre d’atenció primària d’Alcanar

S’amplia el centre d’atenció primària d’Alcanar

| Salut
El Centre d’Atenció Primària d’Alcanar ha estrenat avui dimarts un nou espai annex a l’edifici actual per a tractar casos relacionats amb la covid-19. Alcanar es converteix així en el primer poble de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, juntament amb l’Aldea, que estrena un espai destinat a garantir la seguretat de tots els usuaris i usuàries.
La voluntat és traslladar a aquest espai annex l’activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, etc.– per garantir un circuit separat entre l’atenció dels pacients amb sospita de COVID-19 i els que hi van per altres motius. Al mòdul, que es va instal•lar la setmana passada, s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19.
Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha volgut destacar la importància de “mantenir un doble circuit per tal de no comprometre l’activitat normal del centre”. Lleixà també ha volgut posar èmfasi en “aquesta estratègia de reforç que des de Salut s’està implementant sobre l’Atenció Primària, amb inversions importants que romandran al territori més enllà de la pandèmia”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, s’ha felicitat per l’ampliació del CAP ja que “donarà més seguretat a treballadors i pacients, que podran estar en espais més confortables”.
Salut instal•larà a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre un total d’11 mòduls de forma progressiva. El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l’accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar