Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Recta final de les obres de millora del parc infantil de la plaça de Lluís Companys

Recta final de les obres de millora del parc infantil de la plaça de Lluís Companys

| Urbanisme

El passat 10 d'abril l'Ajuntament d'Alcanar va començar la reforma integral del parc de la plaça de Lluís Companys, que  finalitzarà a mitan maig, tal com estava previst. L'obra té un pressupost de 60.000 euros distribuït entre els exercicis del 2017 i el 2018.

Les obres ja són en la recta final i ara els operaris municipals enllesteixen els darrers detalls. En aquest sentit, els treballs han consistit a substituir tots els jocs infantils i a ampliar l'àrea destinada a zones de joc. També s'ha pavimentat amb cautxú i formigó tota la zona de seguretat i s'ha creat un nou espai, envoltat de fusta, per a que els més menuts puguen jugar amb la sorra. A més, es restaurarà la tanca que envolta tota l'àrea infantil, s'instal•laran dos taules de ping-pong i es crearà una zona de pícnic.

També s’han canviat tots els elements de mobiliari urbà –els bancs, les papereres i la font– i s’han substituït les lluminàries per focus LED amb l'objectiu de millorar la il•luminació a la nit. Així mateix, s’han renovat les instal•lacions d'aigua i d’enllumenat públic.

El projecte es va redactar a final de l'any passat, després d'un procés participatiu impulsat per a copsar les propostes d'entitats i de la comunitat de mares i pares del municipi. Una vegada  finalitzen les obres, a mitan maig, el parc s’obrirà al públic, tot i que la inauguració oficial serà el diumenge 27 de maig a la vesprada.

Les obres han estat desenvolupades per la Brigada d'Obres i Serveis amb el suport d'empreses especialitzades en la pavimentació de formigó i zones de seguretat de cautxú. La regidora d'Urbanisme, Ivette Fibla, ha explicat que "tots els elements compleixen la normativa actual. Volem un espai més segur i còmode. A més, tindrem un parc inclusiu, adequat per a xiquets i xiquetes de zero a dotze anys, on també podran jugar els infants amb necessitats especials".

De la mateixa manera, l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha recordat que "la renovació de parcs infantils al municipi forma part del compromís de l’equip de govern per fer accions que repercutisquen en el dia a dia dels ciutadans i el milloren".

I és que la Regidoria d'Urbanisme l’any passat va reformar els parcs situats a la plaça dels Països Catalans, d’Alcanar, i a la urbanització Garbí, d’Alcanar-Platja.  I en els pròxims mesos instal•larà un nou parc infantil al passeig del Marjal, de les Cases, i un altre a la urbanització Serramar, d’Alcanar-Platja.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078