Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies A punt de finalitzar la primera fase de remodelació del mercat municipal d'Alcanar

A punt de finalitzar la primera fase de remodelació del mercat municipal d'Alcanar

| Urbanisme

Carme Navarro, alcaldessa en funcions d'Alcanar, Ivette Fibla, regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Alcanar, i Anna Fabregat, arquitecta redactora i codirectora del projecte, han realitzat una visita d'obra per mostrar l'estat de la primera fase de la remodelació del mercat municipal d'Alcanar, que inicia ja la recta final.

La primera fase de remodelació ha tingut un període d'execució de sis mesos. El preu inicial de licitació fou de 240.1199,52, tot i que el projecte es va adjudicar a l'empresa local Construccions Querol Cano per un import de 209.120,13 euros (IVA inclòs), dels quals 114.094,77 corresponen a una subvenció del Pla d'Actuació Municipal de la Diputació de Tarragona.

La primera fase de l'obra ha consistit en:

- Crear una gran porta principal situada a l'avinguda Catalunya i construir unes escales que hi faciliten l'accés.

- Millorar l'accés al carrer Miquel Figueres.

- Canviar la lluerna i instal·lar unes mapares de policarbonat per evacuar les aigües cap a l'exterior.

- Protegir contra els incendis l'estructura metàl·lica i els pilars, mitjançant plaques de cartró guix, així s'ha adequat a la normativa de l'edifici.

- Crear uns nous lavabos, totalment adaptats a la normativa d'accessibilitat.

- Renovar les instal·lacions d'electricitat i aigua.

- Enderrocar l'escala situada a l'esquena de l'accés est, per poder situar-hi un ascensor en un futur.

- Crear un sistema de ventilació natural mitjançant reixes.

- Col·locar un envà i aïllament tèrmic fins a una alçada de 2,5m, així s'ha millorat l'aïllament.

- Col·locar reixes que tanquen el recinte a les entrades, tant a la façana principal com a la façana oest (Pl. del Mercat).

- Substituir les fusteries o vidriat de les portes d'accés.

L'empresa Querol Cano també realitzarà la senyalització “Mercat d'Alcanar” a la façana principal, amb lletres de xapa d'acer, tal com consta en l'apartat de millores tècniques en la seva proposta.

Ivette Fibla ha explicat que “l'edifici del mercat municipal data de principis dels vuitanta, era necessària una reforma i renovació d'instal·lacions per adaptar-lo a la normativa actual, oferir un servei a la ciutadania i fer més atractiu i estimular el comerç local”. La regidora ha afegit, “des de l'equip de govern valorem positivament el fet que els arquitectes redactors de la primera i segona fase són del nostre municipi, així com la resta d'aparelladors i enginyers que intervenen en la direcció executiva de l'obra". Així mateix, la major part de les empreses que han intervingut en l'obra (instal·lació, pintura, serralleria, metàl·lica, etc.) també són locals.

Per la seva banda, Anna Fabregat, ha recalcat que “l'obertura del mercat al sud per l'avinguda Catalunya permetrà que l'entrada principal doni al carrer més important, molt transitat i amb facilitats d'aparcament. Així mateix, gràcies a les condicions tèrmiques i lumíniques, l'edifici funcionarà de la millora manera tècnicament sense haver de gastar en aire condicionat ni calefacció”.

L'Ajuntament ja ha tret la licitació de la segona fase (la construcció de 14 parades dels botiguers) amb l'objectiu que les dos fases de la remodelació puguin ser consecutives. Així doncs, al setembre es preveu adjudicar la segona fase de les obres tal i com està previst.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078