Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Ports finalitza el pantalà per a veixells pesquers i xàrters a les Cases d'Alcanar

Ports finalitza el pantalà per a veixells pesquers i xàrters a les Cases d'Alcanar

| Urbanisme

-El nou pantalà del port de les Cases d’Alcanar potencia l’activitat pesquera i el turisme nàutic
-Les obres s’han fet per un import de 104.000 euros amb un termini d’execució de dos mesos.

Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres del pantalà del port de les Cases d’Alcanar, on els pròxims dies s’han d’amarrar embarcacions pesqueres i xàrters. La nova infraestructura dóna millor servei a les activitats pesquera i esportiva i potencia l’activitat turística al municipi. El projecte, inclòs en el Pla d’inversions 2014-2017 de l’empresa pública, ha suposat una inversió de 104.000 euros i un termini d’execució de dos mesos.

Les embarcacions de pesca s’amarraran a la banda de ponent, quedant integrades a la dàrsena pesquera. Així mateix, els vaixells esportius destinats a xàrter es col·locaran a la part de llevant, quedant incorporats a la dàrsena nauticoesportiva.

Estalvi de recursos naturals

L’actuació ha consistit en el reforç de les pilones que són la base per sostenir el pantalà i la col·locació d’un nou terra amb plaques de formigó.

Després, la superfície s’ha pavimentat. El nou pantalà té una longitud de 70 metres i una amplada de tres metres.

La infraestructura s’ha dotat d’una xarxa de serveis amb aigua potable, electricitat i enllumenat públic. Les torretes de subministrament d’aigua potable i d’energia elèctrica han incorporat sistemes de prepagament. Així mateix, les làmpades d’enllumenat públic funcionen amb làmpades LED per estalviar recursos naturals.

A més, el pantalà s’ha dotat de norais per a amarrar les embarcacions i defenses per a evitar que el casc de les embarcacions topi amb la nova infraestructura durant la maniobra d’amarratge.

NOTA DE PREMSA publicada per la Generalitat de Catalunya.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078