Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Noves ajudes per a pal·liar els danys als penya-segats d’Alcanar

Noves ajudes per a pal·liar els danys als penya-segats d’Alcanar

| Protecció civil

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, es va reunir ahir a Tarragona amb el subdelegat del Govern, Joan Sabaté, i el cap provincial de Costes a Tarragona, Antoni Espanya, per a parlar sobre la situació del municipi arran de l'episodi de pluges que va viure Alcanar el 18 i 19 d'octubre i les possibles vies per a cobrir les despeses dels desperfectes.

Just després, la direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del ministeri per a la Transició Ecològica va anunciar que portarà a terme una obra d'emergència a la costa d'Alcanar, entre Sol de Riu i la desembocadura del riu Sénia, ja que n'és l'administració competent. Els treballs comportaran una inversió per part de l'Estat de 100.000 euros.

La decisió s'ha produït arran de l'estudi dels tècnics del servei de Costes de la província de Tarragona que van determinar la inestabilitat dels penya-segats i esculleres, elaborat a partir de l'informe que els serveis tècnics de l'Ajuntament van fer arribar a aquesta administració.

L'actuació consistirà en l'excavació de les zones erosionades, protecció dels talussos, es recol·locaran les esculleres malmeses i es milloraran tots els sistemes de seguretat per als vianants. Segons el baltle d'Alcanar, "l'actuació al litoral canareu ha de ser integral, agraïm la inversió que farà el ministeri per a la Transició Ecològica però la nostra petició continua sent una solució definitiva per a aturar l'erosió dels penya-segats i de tota la costa, ja que s'arrosseguen problemàtiques greus que l'últim fenomen meteorològic ha agreujat."

La subdelegació del Govern a Tarragona està estudiant altres mesures per a fer front a les conseqüències del temporal del passat mes d'octubre a Alcanar, com la desgravació fiscal a particulars o les ajudes directes.

Per la seua banda, la Generalitat aplicarà la reducció de mòduls de l'IRPF per a afectacions d'inclemències meteorològiques. Això no obstant, el consistori canareu s'està reunint amb diverses administracions, com el Consell Comarcal del Montsià, el Departament d'Interior o la Direcció General de Desenvolupament Rural, per a estudiar altres possibles línies d'ajudes específiques a les afectacions.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat