Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Nova senyalització horitzontal i reasfaltatge a diferents carrers del municipi

Nova senyalització horitzontal i reasfaltatge a diferents carrers del municipi

| Urbanisme

El govern municipal aposta per mantenir al dia la senyalització horitzontal, per aquest motiu, hi destina anualment una partida important del pressupost municipal. L’any 2020 s’han invertit 12.000 euros, aquests recursos han permès de repintar moltes zones durant els mesos de desembre i gener a través d’una empresa especialitzada. 

En concret, a les Cases s'han refet els dos trams del carril bici que recorren el passeig del Marjal des de la zona de l'aparcament fins a Sòl de Riu, així com tota la simbologia. També s'han refet el passos de vianants, les línies d’aparcament i l’eix central del passeig del Marjal, des del carrer dels Pescadors fins a la zona de l'Estanyet. 

Al nucli d'Alcanar s'ha repintat tota la senyalització horitzontal de l'avinguda de Catalunya, del carrer Sunyer i de la carretera Nova. L'actuació inclou les línies que marquen l'aparcament, els passos de vianants i els senyals de stop i de cediu el pas. També s'han pintat passos de vianants a la ronda de la Circumval·lació. "La Circumval·lació és una via que és competència de Carreteres de la Generalitat. Feia temps que des de l'Ajuntament reivindicàvem que es pintessen passos de vianants en sentit longitudinal, per on la gent passeja. Finalment, ho hem fet des de l'Ajuntament per a garantir la seguretat de les persones", recorda Ivette Fibla, regidora d'Urbanisme i Ordenació del Territori. 

Així mateix, s’han repintat els passos de vianants i la simbologia d'una part de la ronda dels Campets, al tram entre la carretera Nova i l'avinguda Constitució, així com del carrer Felip Pedrell, l’encreuament dels carrers Méndez Núñez i 11 de Setembre, i tota l’avinguda Constitució, reforçant totes les zones escolars i els seus passos de vianants amb franges roges i blanques. 

Al centre del nucli urbà, s’han repintat els aparcaments del carrer Àngel Guimerà, entre Ramón y Cajal i el passatge Espanyol, una zona molt transitada per les persones que van al centre a fer les compres.

D'altra banda, s'ha actuat a la zona del carrer Verge de Montserrat i la prolongació de l'avinguda de Catalunya, on s'ha obert una superfície comercial. "Era necessari reforçar la zona, repintar i fer un pas de vianants nou per a garantir la seguretat de la gent del municipi que va caminant al supermercat", afig Fibla.

Finalment, s'ha repintat tota la zona del cementeri: l'accés a l’equipament pel carrer del Mar, la rotonda que connecta amb les corbes del Mirador i el pas de vianants que porta al cementeri. També s’ha actuat a les corbes del Mirador, repintant l’eix central de la carretera i la senyalització horitzontal dels passos de vianants per tal de millorar la visibilitat.

Segons la regidora, “aquest tipus d'actuacions són molt necessàries per a garantir una bona imatge de les vies urbanes, però, sobretot, per a reforçar la seguretat dels ciutadans i ciutadanes. Des del govern seguirem apostant pel manteniment de la senyalització horitzontal del municipi, ja que a causa del pas dels vehicles rodats, amb el pas del temps es deteriora la pintura i disminueix la visibilitat”.

Reesfaltat de carrers

L'Ajuntament també destina una partida anual per a fer el reasfaltatge d'aquells carrers del municipi que els serveis tècnics municipals consideren que més ho requereixen. Durant el mes de gener, la Brigada Municipal d'Obres i Serveis ha fet treballs de repavimentació i asfaltat al carrer de les Parres (el tram entre carrer Jacint Verdaguer i Camí Ample), al carrer de Sant Ramon (des de la zona del carrer General Prim fins al carrer de Sant Joan) i al carrer d'Àngel Guimerà (des del carrer Ramon i Cajal fins al Passatge Espanyol). Aquestes actuacions han tingut un pressupost de 30.000 euros.

Fibla comenta que "enguany tornarem a dotar aquesta partida, prioritzant, una vegada més, els carrers a partir de les necessitats detectades pels serveis tècnics municipals".

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar