Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Normalitat i cap incidència en el primer dia de sortida al carrer dels xiquets i xiquetes d'Alcanar

Normalitat i cap incidència en el primer dia de sortida al carrer dels xiquets i xiquetes d'Alcanar

| covid-19

Després de 43 dies de confinament a causa de les mesures per evitar el contagi de la covid-19, al municipi d'Alcanar ahir més 1.450 xiquets i xiquetes van poder sortir al carrer. Davant la incertesa d’una situació tan nova i per evitar cap massificació, la Policia Local d'Alcanar va dissenyar un dispositiu especial. El regidor de governació, Jordi Bort, ha parlat "d’afluència moderada de  gent" i s’ha mostrat satisfet del "comportament de la ciutadania".

Bort ha assegurat que ha estat un dispositiu on "s'ha fet molta pedagogia i on s'ha demanat responsabilitat a la població". També ha indicat que es va preveure fer "algun tall de trànsit en cas de ser necessari per a evitar acumulació de persones i per garantir-ne la seguretat". A més, ha recordat que  les instruccions del govern espanyol diuen que "no es pot agafar el cotxe per a desplaçar-se amb els menors a espais particulars, la qual cosa fa molt difícil que la gent del municipi es puga desplaçar als prats".

Els més menuts de casa han pogut sortir equipats amb mascaretes elaborades per la xarxa de cosidores voluntàries. Des de l’ajuntament se'ls han fet arribar les mascaretes porta per porta amb una carta d'agraïment a la seua paciència de l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, adreçada a cadascun d’ells. "Les hem distribuït en quatre talles diferents amb l'objectiu de garantir la seguretat dels nostres infants", ha explicat l'alcalde, Joan Roig.

Pel que fa als adolescents, de 14 a 18 anys, han pogut sortir només a fer les activitats permeses, com anar a comprar al supermercat o a la farmàcia, sempre que un adult ho haja avalat. El regidor de governació ha remarcat que "si tots seguim complint les mesures, facilitarem la feina de la Policia Local, que aquests dies estan fent un esforç ingent". Per això ha acabat agraint a la ciutadania la seua "mostra de civisme durant el camp de setmana" i fent una "crida a mantenir la responsabilitat col•lectiva".

Què puc fer al carrer?  Document de Protecció Civil de la Generalitat amb la resposta a alguns dubtes i preguntes dels xiquets i xiquetes fins a 13 anys que a partir d'avui poden sortir al carrer.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078